Društvo

Promovisan časopis za audiovizuelne komunikacije “AGON” iz Banjaluke

Zaječarskoj publici sinoć je predstavljen časopis za audiovizuelne komunikacije “AGON” čiji su izdavači Narodno pozorište Republike Srpske, Banja Luka College i Akademija umjetnosti u Banja Luci.

Kako je rekao glavni i odgovorni urednik časopisa prof dr Nenad Novaković, “AGON” ima potrebu da bude časopis koji zadovoljava naučne kriterijume kad je u pitanju publicistika.

“Posebno je još značajno da pokušamo da pokrijemo region sa najaktuelnijim temama, da imamo u svakom broju jedan novo objavljeni dramski tekst i nadamo se da ćemo u budućnosti bitno osvežiti redakciju i pokušati iznaći nove načine i modele širenja mreže ljudi koji će sarađivati i podići časpis na listi bodovanih časopisa iz oblasti nauke
tj.audio vizuelnih komunikacija “ istakao je Novaković.

Dr Miroslav Radonjić, teatrolog, Sterijinog pozorja i član redakcije smatra da je “AGON” autentičan časopis u celom regionu jer pokriva tako širok dijapazon tema i oblasti. Uz to od samog početka časopis ima saradnike iz celog regiona i zavređuje pažnju ne samo stručnjalka iz oblasti pozorišta filma,radija i televizije nego najšire publike jer iako ima naučne reference on je zaista zanimljiv za čitanje i najširoj publici jer obrađuje neke teme koje se tiču svih nas.

Bila je ovo poslednja promocija u okviru pratećeg programa 32. „Zoranovih dana.“

Dodaj komentar