fbpx

Promocija konkursa „Mladi su zakon“ sutra u Zaječaru

Preporuka:

Stižu paketi pomoći za socijalno ugrožene Zaječarce: Distribucija tek od ponedeljka

Građani Zaječara koji su lošeg materijalnog stanja od kada su objavljeni brojevi telefona putem medija na koji se mogu...

Još 73 obolele osobe od korona virusa u Srbiji: Do sada ukupno zaraženo 457

U Republici Srbiji su do 15 časova 26. marta registrovana ukupno 457 potvrđena slučaja korona virusa, što je za...

Ničić na terenu: Stacionar u Gamzigradskoj banji i Dom učenika u Zaječaru spremni za obolele ako bude potrebe

Nadležni iz Zavoda za javno zdravlje u Zaječaru svakodnevno rade i na terenu proveravaju sve one koji su do...
- Reklama -

U sredu, 29. juna u maloj sali Gradske uprave u Zaječaru biće održana promocija početka konkursa „Mladi su zakon“.

Tom prilikom, mladi iz Zaječarskog okruga moći će da čuju kako da uz pomoć sredstava iz programa „Mladi su zakon“ realizuju omladinski volonterski projekat u svom mestu ili se prijave na jedan od međunarodnih volonterskih kampova u Srbiji.
Progrma Ministarstva omladine i sporta, Mladi su zakon, realizovaće Resurs centar za Zaječarski i Borski okrug, Odred izviđača “Đorđe Simeonović” Zaječar, u partnerstvu sa Timočkim omladinskim centrom.

Na promociji biće predstavljen poziv za učešće na javnom konkursu za finansiranje omladinskih volonterskih projekata na koji se mogu prijaviti registrovana i neformalna udruženja mladih u cilju podsticanja aktivizma i volonteriranja mladih u istočnoj Srbiji.
Takodje, biće predstaviljeno i 35 međunarodnih volonterskih kampova u Srbiji, internet stranica kampova www.kampovi.mis.org.rs, kao i način prijavljivanja. Učešće na svim kampovima je besplatno, a zainteresovani mogu očekivati punu podršku OI “Đorđe Simeonović”, TOC-a i Mladih istraživača Srbije prilikom prijavljivanja za kampove.

U okviru ovogodišnjeg programa „Mladi su zakon“, uz podršku osam Resurs centara, finansiraće se preko 150 lokalnih omladinskih volonterskih projekata u Srbiji, koje će realizovati neformalne grupe i udruženja mladih.

Cilj promocije je da skrene pažnju mladih iz Zaječarskog i Borskog okruga na veliki broj mogućnosti za volontiranje tokom ovog leta u našoj zemlji, bilo da otputuju u drugi kraj Srbije ili ostanu u svom mestu i realizuju omladinski volonterski projekat.

Volonterski kampovi okupiće strane i domaće volontere uzrasta od 18 do 30 godina, koji će u lokalnim zajednicama širom Srbije raditi na poslovima od javnog interesa za tu zajednicu ali istovremeno usavršiti veštine i steći prijatelje za ceo život. Ove aktivnosti su isključivo neprofitnog karaktera, a kod mladih učesnika i učesnica razvija se volonterski stav i aktivan odnos prema društvu u kom žive.

Izvor: radiomagnum.rs

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: