Društvo

Promenljivo vreme u Zaječaru, temperatura 28°C

ilustracija/pixabay.com

U celoj zemlji biće promenljivo oblačno, sa više sunca, samo ponegde na severu i istoku moguća je kiša, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji sunčano, a ponegde u Banatu, na istoku i jugu može biti i kratkotrajnih pljuskova. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od 10°C do 17°C, najviša do 30°C.

U Zaječaru promenljivo oblačno, popodne moguća kratkotrajna kiša. Vetar severozapadni, umerenog inteziteta. Najniža temperatura 16°C, a najviša dnevna temperatura oko 28°C. 

Narednih dana pretežno sunčano i toplo. Posle podne u brdsko-planinskim predelima promenljivo oblačno, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za četvrtak 17. jun 2021.

Očekivana biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod velike većine hronično obolelih, pa im se savetuje pridržavanje saveta lekara i redovno uzimanje terapije. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.

AMSS: Dobri uslovi za vožnju

U Srbiji je jutros saobraćaj umerenog intenziteta, a uslovi za vožnju pravi letnji sa visokim dnevnim temperaturama i uglavnom bez padavina.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “ Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije, u 6:00 časova, nema zadržavanja na putničkim terminalima. Na teretnim terminalima kamioni na Kelebiji na izlazu čekaju 60 minuta, Horgošu 180, Batrovcima 300 minuta, Šidu 60 minuta.

AMSS skreće pažnju da su u toku radovi na brojnim deonicama puteva.

U istočnoj Srbiji radovi se odvijaju na putevima: Negotin – Zaječar, Zaječar – Кnjaževac, na deonici Golo Brdo – HE Đerdap I, kao i na putu Zaječar – Paraćin u zoni tunela „Grza“.

Dodaj komentar