Društvo

Promenljivo oblačno, u Zaječaru 27°C

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
ilustracija/pixabay.com

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u celoj zemlji biti promenljivo oblačno, ponegde sa kišom, dok će na severu preovlađivati sunčano vreme.

U Srbiji će danas u većem delu zemlje biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom. U centralnim i južnim krajevima ponegde se očekuju i obilnije padavine, dok će na severu preovlađivati sunčano vreme. Duvaće slab i umeren severni i severoistični vetar. Jutarnja temperatura kretaće se od 10°C do 16°C, najviša dnevna od 23°C do 28°C.

U Zaječaru promenljivo oblačno. Duvaće slab vetar, severozapadnog pravca. Najniža temperatura 14°C, a najviša dnevna temperatura oko 27°C.

Narednih dana promenljivo oblačno i umereno toplo. U većini dana na severu suvo sa dužim periodima sunčanog vremena, a u brdsko-planinskim predelima ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak 7. jun 2021.

Nastavlјa se period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Naročit oprez se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i poremećaja sna. Povećana pažnja u saobraćaju je preporuka svim učesnicima.

AMSS: Prilagodite brzinu uslovima puta

Zbog prognoziranih povremenih pljuskova i mokrih kolovoza može biti čestih zastoja unutar gradova, jer se u kišnim danima intezitet saobraćaja i broj vozila na gradskim saobraćajnicama osetno povećava, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Osim vlažnih kolovoza, kiša vozačima smanjuje i vidljivost, a opasnost za vreme vožnje dolazi od popunjenih kolotraga i drugih oštećenja na putu koja se teže primećuju. Zato iz AMSS savetuju da se krene ranije i vozi na većem odstojanju i pažljivije, a gde je potrebno i smanjiti brzinu.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.15 časova, zadržavanja teretnih vozila na graničnim prelazima na izlazu iz Srbije: GP Horgoš na izlazu čekaju oko 120 minuta, GP Kelebija na izlazu čekaju oko 120 minuta, GP Batrovci na izlazu čekaju oko 120 minuta, GP Šid – drumski na izlazu čekaju oko 60 minuta.

AMSS skreće pažnju da su u toku radovi na brojnim deonicama puteva.
Od 27.04. do 01.11.2021. godine, biće izvođeni radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 35, na deonici Negotin – Zaječar.

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 17. maja do 17. septembra 2021. godine, u periodu od 07 do 17 časova, izvodiće se radovi na rehabilitaciji na državnom putu I B reda broj 34, deonica Golo Brdo-HE Đerdap I (od km 140+500 do km 165+055).

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 16.04.2021. godine do 15.07.2021. godine, kod Jelašnice, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar – Кnjaževac (od km 144+990 do km 148+180), biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.

Кod skretanja za Jelašnicu, saobraćaj će biti preusmeren na paralelni put uz državni put I B reda br. 35, uz dvosmerno odvijanje saobraćaja, osim na starom mostu preko Jelašničke reke, gde će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semafora. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka.

Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar