fbpx
Društvo

Promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, u Zaječaru 28 stepeni

FOTO: zajecaronline.com

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u celoj zemlji biti promenljivo oblačno i suvo sa dužim sunčanim periodima.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i u većini mesta suvo sa dužim sunčanim periodima, samo u planinskim predelima ponegde kratkotrajna kiša. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 11 do 17, a najvisa od 22 do 26 stepeni.

U Zaječaru promenljivo oblačno, sa više sunčanih intervala. Vetar slab, severozapadni. Najniža temperatura oko 15 stepeni, a najviša dnevna temperatura oko 28 stepeni.

weather.com

U četvrtak i petak ujutro i pre podne biće promenljivo oblačno u većini mesta suvo, samo u planinskim predelima ponegde kratkotrajna kisa ili pljusak sa grmljavinom. U petak posle podne razvedravanje. Temperatura bez bitnije promene.

Biometeorološka prognoza za sredu 2. septembar 2020.

Nešto povolјnije biometeorološke prilike doprineće smanjenju tegoba kod hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama sa psihičkim tegobama. Kod osetlјivih osoba mogu se javiti glavobolјa, razdražlјivost i pospanost. U saobraćaju se i dalјe savetuje povećana pažnja.

AMSS: Vozači da prilagode vožnju i poštuju signalizaciju

Iz AMSS-a saopštavaju da zbog radova koji se izvode na velikom broju deonica širom Srbije, vozači prilagode vožnju, smanje brzinu i strogo poštuju signalizaciju.

Vozačima će posebna opreznost biti potrebna i zbog početka škole i većeg broja najmlađih učesnika u saobraćaju. Pored njih ugroženija kategorija u saobraćaju su i motociklisti na koje takođe, prilikom vožnje treba posebno obratiti pažnju.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije kamioni na izlazu iz zemlje Horgošu čekaju tri sata, na Kelebiji dva sata, na Batrovcima četiri sata, a na Gradini oko sat vremena. Na putničkim terminalima na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Dodaj komentar