Društvo

Promenljivo oblačno, mestimično kiša, u Zaječaru 22°C

ilustracija/pixabay.com

Republički hidrometeorološki zavod Srbije da će u celoj zemlji biti promenljivo oblačno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U Srbiji će danas vreme biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab i umeren vetar, u planinskim predelima povremeno i jak, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura kretaće se od 9°C do 14°C, a najviša od 19°C do 23°C.

U Zaječaru promenljivo vreme, mestimično sa kišom. Duvaće umeren vetar, jugozapadnog pravca. Najniža temperatura 9°C, a najviša dnevna temperatura oko 22°C.

Do 21. maja, očekuje se promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnom kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za petak 14. maj 2021.

Biometeorološke prilike, zbog zadržavanja nestabilnog vremena, neće pogodovati većini hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu smanjenja radne sposobnosti i pospanosti.

AMSS: Oprez zbog mokrih kolovoza

U Srbiji se i danas očekuju povremeni pljuskovi, a u popodnevnim satima kada počinje vikend i veći broj vozila na putnim pravcima.

Zbog toga su mogući zastoji i usporenja saobraćaja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Vozači se pozivaju da voze sporije i pažljivije posebno na putevima u šumskim područjima gde jači pljuskovi pored mokrih kolovoza donose odrone i nanose zemlje na kolovoz, zbog kojih postoji veća opasnost od proklizavanja vozila.

Na naplatnim stanicama na auto-putevima nema zadržavanja. Na putničkim i na teretnim terminalima graničnih prelaza takođe nema zadržavanja vozila.

AMSS skreće pažnju da su u toku radovi na brojnim deonicama puteva.

Od 27.04. do 01.11.2021. godine, biće izvođeni radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 35, na deonici Negotin – Zaječar.

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 16.04.2021. godine do 15.07.2021. godine, kod Jelašnice, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar – Кnjaževac (od km 144+990 do km 148+180), biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.

Кod skretanja za Jelašnicu, saobraćaj će biti preusmeren na paralelni put uz državni put I B reda br. 35, uz dvosmerno odvijanje saobraćaja, osim na starom mostu preko Jelašničke reke, gde će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semafora. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka.

Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar