fbpx
Društvo Izdvajamo

Produžetak grejne sezone u Zaječaru

radijator

Niske spoljne temperature koje se minulih dana u jutarnjim časovima kreću oko 5 stepeni iznad nule, uslovile su produžetak grejne sezone i isporuku toplotne energije za zaječarce povezane na sistem daljinskog grejanja. Kako se slične temperature prognoziraju i za naredni period, iz Javno-komunalno stambenog preduzeća poručuju da se sa grejanjem nastaviti do daljnjeg.

Iako se 15. aprila zvanično završava grejna sezona, radijatori zaječaraca koji su priključeni na sistem daljinskog, gradskog grejanja biće i dalje topli.

Ivan Žikić, direktor Javno-komunalno stambenog preduzeća “Zaječar” istakao je da će se sa isporukom toplotne energije nastaviti do daljnjeg, zbog relativno niskih spoljnih temperatura koje se prognoziraju do petka.

Ivan Žikić, direktor JKSP “Zaječar”

” I pored činjenice da se danas zvanično završava grejna sezona, JKSP Zaječar će zbog relativno niskih temperatura narednih nekoliko dana nastaviti sa isporukom toplotne energije, kao što je bila praksa i prethodnih sezona.

Od četvrtka, odnosno petka 19. aprila očekuje se porast temperature, pa će samim tim verovatno i prestati potreba za ovakvim režimom rada”, naglasio je Žikić.

On je napomenuo da je grejna sezona 2018/2019. protekla bez problema i da ukupno potrošeno oko 3.100 tona mazuta.

Žikić je podsetio da je nedavno JKSP “Zaječar” otkupilo i celokupnu opremu Toplane u stečaju.

” Po dobijanju saglasnosti od Uprave za javne nabavke,uspešno smo otkupili celokupnu opremu Toplane u stečaju i za nju više ne plaćamo zakup”, navodi Žikić.

U predstojećem periodu planiran je dalji nastavak radova na rekonstrukciji i modernizaciji kako vrelovodnog sistema u celini tako i u sektoru mehanizacije, dodao je Žikić.

Dodaj komentar