Hronika

Prijava protiv majke zbog pada dečaka s krova vrtića

vrtić u zaječaru
foto: blic.rs

Filip T. (13) iz Zaječara, teško je povređen preksinoć, kada je pao je kroz krov zgrade Predškolske ustanove „Đulići“ u Zaječaru.

Dečak se na krovu igrao sa drugovima.

– Prilikom pada dečak je polomio ruku iznad zgloba, pa je odmah operisan. Takođe je posekao koleno. Sada se nalazi u stabilnom stanju i dobro se oseća – kaže dr Željko Ilić, dežurni ortoped u Zdravstvenom centru Zaječar.

Prema rečima očevidaca dečak se sa ostalom decom igrao na kosom krovu vrtića. Iz još neutvrđenih razloga pao je na krovni prozor i propao kroz njega.

Deca koja su bila s njim odmah su u pomoć pozvali prolaznike. Zaječarci koji žive u blizini vrtića pritekli su detetu u pomoć.

– Čula sam da je nešto lupilo i plač deteta. Zvučalo je kao da se razbilo staklo. Otrčala sam do dvorišta vrtića i videla povređenog i uplakanog dečaka – kaže za “Blic” stanarka naselja AVNOJ, u kojem se nalazi vrtić. Pozvala je Hitnu pomoć koja je brzo stigla i mališana prevezla u bolnicu.

O padu Filipa T. obaveštena je policija, koja je o nezgodi obavestila i Centar za socijalni rad u Zaječaru i nadležno tužilaštvo. Prema nezvaničnim informacijama, dežurni tužilac je naložio da protiv majke maloletnog Filipa T., Lidije T. bude podneta krivična prijava. Krivična prijava protiv nje biće podneta zbog sumnje da je zanemarivanja maloletno dete. Naime, Lidija T. je staralac maloletnog sina jer su se ona i Filipov otac razveli.

Deca stalno na krovu

Zaječarci koji žive u blizini vrtića pritekli su detetu u pomoć, ali kažu da je svakodnevna pojava da se deca igraju na krovu zgrade i da o njima niko ne vodi računa.

– Na sreću do sada nije bilo nezgoda. Decu stalno opominjemo da se ne penju na krov, da mogu da padnu i povrede se, ali ne slušaju – kažu Zaječarci.

Izvor: blic.rs

Dodaj komentar