fbpx
Društvo Timočka krajina

Prezentacija 10. izdanja nagradnog konkursa “Evropski dnevnik” u Boru

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisala je deseti jubilarni nagradni konkurs „Evropski dnevnik“ za kreativne i inovativne radove. Poziv je otvoren za sve srednje škole u Srbiji do 31. januara 2020. godine. 

Prezentacija jubilarnog desetog izdanja „Evropskog dnevnika“ za učenike i profesore srednjih škola u Boru biće održana u četvrtak, 16. januara od 12 sati u Gimnaziji „Bora Stanković“ 

Ovogodišnje teme nagradnog konkursa su teme obrađene u publikaciji „Evropski dnevnik 2019/2020“ i to:

EU i Srbija;

EU u tvom svakodnevnom životu;

Mitovi o EU;

Ljudska prava;

Životna sredina i klimatske promene;

Prevencija nasilja;

Evropa – ujedinjeni u raznolikosti.

Učenici, uz mentorsku podršku profesora, svoje radove mogu kreirati u pet različitih kategorija: fotografija, dizajn, video format, strip/karikatura ili multimedijalni format. Najboljih 15 radova (po tri u svakoj kategoriji) biće nagrađeno sedmodnevnim putovanjem u tri zemlje Evropske unije – Italiju, Mađarsku i Austriju. 

Pravo učešća na nagradnom konkursu imaju učenici prvog, drugog i trećeg razreda svih srednjih škola u Srbiji. 

Publikacija „Evropski dnevnik 2019/2020“, čije je ovo deseto izdanje, pokriva širok spektar informacija o Evropskoj uniji, njenim vrednostima, institucijama, a poseban deo posvećen je odnosu Srbije i EU.

“Publikacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima,  ali i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo. Neke od tema koje su obuhvaćene publikacijom jesu preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, zdravlje i bezbednost kao i društvo u kojem živimo.  

Sa ciljem detaljnijeg predstavljanja konkursa, pozivamo učenike i profesore iz Bora da prisustvuju promociji nagradnog konkursa i informišu se o ovogodišnjim pravilima, temama i kategorijama”, kažu iz  EU Info Pointa.

Prezentaciji u Gimnaziji „Bora Stanković“ u Boru mogu prisustvovati učenici i profesori svih srednjih škola. 

Publikaciju „Evropski Dnevnik 2019-2020” i dodatne informacije o aktuelnom konkursu možete pogledati na sajtu: www.evropskidnevnik.rs 

Dodaj komentar