fbpx
Društvo Srbija

Preminula još jedna trudnica u Nišu, beba stabilno

ilustracija/pixabay.com

U Kliničkom centru u Nišu sinoć je umrla još jedna trudnica, za koju se sumnjalo da je obolela od kovida 19, i koja je bila priključena na respirator na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, prenosi danas.rs.

Lekari su prvo sinoć porodili trudnicu iz Vranja(34), koja je rodila dečaka, ali je nakon porođaja preminula jer je došlo do srčanog zastoja.

Direktor Klinike za anesteziju Radmilo Janković saopštio je da je multidisciplinarni tim lekara zbog progresivnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnoće odlučio da je porodi carskim rezom, da je u više navrata rađena reanimacija, ali da je porodilja, nažalost, preminula.

Direktorka Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju Anđelka Slavković rekla je da se dečak rodio sinoć oko 20 časova, da je težak 900 grama i da se nalazi na mehaničkoj ventilaciji, ali da je u stabilnom stanju.

Ona je dodala da je beba rođena u 26. gestacijskoj nedelji i da se nalazi na odeljenju neonatologije na Dečjoj internoj klinici u Nišu.

Trudnica iz Vranja je u KC Niš primljena 3. jula sa simptomina korona virusa, ali su svi testovi koji su joj rađeni pokazali da nije bila pozitivna na taj virus. Zbog pogoršanja stanja ona je od 18. jula bila na veštačkoj ventilaciji.

Trudnica iz okoline Doljevca(27) preminula je 21. jula u KC Niš. Ona je dan pre toga posle porođaja izgubila novorođenče.

I ova žena je bila na respiratoru, i lečena je kao kovid pacijent, iako su svi testovi pokazali da je negativna na taj virus.

Izvor: danas.rs

Dodaj komentar