Društvo

PREKO KONKURSA – DO SIGURNOG POSLA: U ZAJEČARU PROMOVISANA POLICIJSKA PROFESIJA! (FOTO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa područnim policijskim upravama i uz podršku misije OEBS-a organizovalo je danas u gotovo svim gradovima Srbije „Dan otvorenih vrata“ kako bi sve one momke i devojke koji žele da jednog dana postanu deo MUP-a Srbije informišu o uslovima upisa u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj kamenici.

U velikoj sali Policijske uprave Zaječar tačno u podne Mario Zdravković, oficir PU Zaječar obratio se kandidatima i informisao ih u vezi sa konkursom za osnovnu policijsku obuku, počev od opštih uslova koji su neophodni, do toga kako izgleda postupak izbora kandidata i sam kvalifikacioni ispit.

Zdravković je govorio o svemu što prijavljene kandidate očekuje na putu da postanu policijski službenici.

“Kao što ste imali priliku da vidite danas smo za naše mlade sugrađane koji su zainteresovani za rad u policiji organizovali “Dan otvorenih vrata” kako bi ih upoznali sa svim detaljima konkursa i kroz razgovor im približili policijsku profesiju.

Ukazali smo im na uslove koje treba da ispune da bi konkurisali za obuku, o načinu podnošenja prijave, potrebnoj dokumentaciji, kako izgleda postupak izbora kandidata i sam kvalifikacioni ispit.

Za zainteresovane kandidate koji imaju završenu srednju četvorogodišnju školu i nisu stariji od 24 godine (što je jedan od uslova konkursa) predstavili smo sve segmente obuke koja se realizuje u savremeno opremljenom Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

U sklopu osnovne policijske obuke polaznici realizuju četvoronedeljnu praktičnu obuku u policijskoj upravi u kojoj će raditi”, istakao je Zdravković.

Prema njegovim rečima cilj praktične obuke je da polaznici upoznaju organizacionu strukturu policijske uprave i njen rad, ali i da primene i prošire znanja i veštine stečene u centru.

“Nakon što sa uspehom završe osnovnu policijsku obuku i polože završni ispit, polaznici se raspoređuju u policijske uprave, u statusu policajca – pripravnika gde se dalje tokom stručne obuke osposobljavaju za samostalan rad na radnom mestu uniformisanog policijskog službenika, za koje je propisana srednja stručna sprema”.

Stojadinović Marko, Zdravković Marko i Stojčić Aleksandar… samo su neki od kandidata koji od malena gaje ljubav prema policijskom pozivu i imaju želju da nose uniformu i štite građane.

Bogdanović Aleksandar prijavio se na konkurs, jer kako kaže, želi da jednog dana postane saobraćajac, dok je njegov imenjak Stojčić Aleksandar to učinio iskljujčivo zbog novog iskustva.

Danijela Vujaklija kao ćerka policajca, smatra da je to veoma častan i odgovoran poziv, a deo ljubavi prema tom poslu nasledila je od oca, koji je kako kaže bio strog, ali pravedan i usadio joj prave vrednosti.

Na promociji je istaknuto da se svi zainteresovani kandidati na konkurs mogu prijaviti do 20. jula ove godine Policijskoj upravi Zaječar ili policijskoj stanici po mestu prebivališta.

Više o uslovima konkursa možete pročitati OVDE!

Dodaj komentar