Kultura

Predstava „Plastika“ 4. aprila u zaječarskom pozorištu

U zaječarskom Pozorištu, 4. aprila biće izveden komad jednog od najznačajnijih savremenih dramskih pisaca sa ovih prostora Stevana Koprivice, „Plastika“. U komadu igraju Nela Mihailović i Suzana Petričećević, koja je i režirala predstavu. Početak je zakazan za 20 sati, a karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta. Cena karte je 500 dinara.

„Plastika“ je pisana namenski za dve dobre glumice, a draž je što likovi nisu stereotipi – ni domaćice, ni heroine, ni paćenice ni splavaruše. Cenim pobunu i ovo je komad o ženama koje su se pobunile, ne pristajući na konvencije. One su fajteri, imaju izražen stav i odupiru se stereotipima“, rekao je Stevan Koprivica.

Likovi su jedna uspešna žena, udovica i jedna novinarka, obe u srednjim godinama. Sreću se u teretani u koju idu dok čekaju plastičnu operaciju u nameri da se „prepakuju“ i bar još jednom pokušaju nešto u životu.

„Dva dijametralno suprotna karaktera, dve naizgled obične, ali uzbudljive sudbine kroz koje se prelamaju smešne i bolne odrednice vremena u kojem živimo, sučeliće se na spravama za korekciju tela i duše. Ishod njihovog susreta je neizvestan, kao i naši životi uostalom“, dodaje Koprivica.

Izvor:tvbest.rs

Dodaj komentar