Društvo

Predlog: U svojinu grada Zaječara prelazi 5 vojnih kompleksa

Ministarstvo odbrane Republike Srbije naložilo je Republičkoj direkciji za imovinu da gradu Zaječaru predloži da se vojni kompleksi čija je vrednost manja od 2.000 eura, a na kojima postoje izgrađeni objekti prenesu u javnu svojinu, bez naknade, jer se nalaze na njegovoj teritoriji.

Tako će na narednom zasedanju Skupštine grada koje je zakazano za 8. maj gradski odbornici doneti Odluku o tome da li grad Zaječar prihvata prenos prava javne svojine od Republike Srbije za sledećih 5 vojnih kompleksa:

  1. U svojinu grada od strane Republike Srbije Mogli bi da pređu vojni kompleks „Šipikovo“ u Šipikovu, površine 7.152 metara kvadratnih;
  2. Vojni kompleks „Tri kladenca“ u Selačkoj, ukupne površine 845 metara kvadratnih;
  3. Vojni kompleks „Kosta Feređi“ u Velikom Jasenovcu, ukupne površine 933 metara kvadratnih;
  4. Vojni kompleks „Vrška čuka“ u Prliti, ukupne površine 660 metara kvadratnih, kao i građevinsko zemljište izvan građevinskog područja i objekat površine 69 metara kvadratnih upisan kao zgrada državnih organa i organizacija;
  5. i Vojni kompleks „Rajkov savat“ u Velikom Izvoru, površine 7.884 metara kvadratnih.

printscreen

Ugovor o prenosu prava javne svojine na nepokretnostima gore pomenute odluke (kojim će se bliže urediti prava i obaveze između Republike Srbije i grada Zaječara) u ime grada zaključiće gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

U dopisu Pepubličke direkcije za imovinu navodi se da je potrebno da se grad Zaječar na sednici izjasni o prihvatanju prenosa prava javne svojine nepokretnosti,odnosno u roku od 30 dana od dana prijema dopisa.

Konačnu reč o ovoj Odluci daće odbornici skupštine grada zaječara na 25. sednici zakazanoj za sredu, 8. maja.

Podsećamo, početkom novembra prošle godine Republička direkcija za imovinu oglasila je prodaju nepokretnosti u vlasništvu Vojske Srbije, među kojima su 13 vojnih kompleksa, jedan skladišni kompleks, šest poslovnih prostora i jedno garažno mesto površine 16 metara kvadratnih na Novom Beogradu.

Tom prilikom na prodaju se našao i vojni kompleks „Grljan“ u Zaječaru koji nije neophodan za funkcionisanje Vojske Srbije.

 

Dodaj komentar