Društvo

Predavanje: SMISAO POSTA U PRAVOSLAVNOJ CRKVI

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Pravoslavna eparhija timočka, Eparhijska kancelarija za veronauku i informisanje i Crkvena opština Zaječar u petak, 3. marta organizuju predavanje „Smisao posta u Pravoslavnoj Crkvi“.

Predavač je jerej Novak Bojanić.

Jerej Novak Bojanić, paroh zaječarski, je rođen u Banjoj Luci u R. Srpskoj, 25. decembra 1976. godine, gde je završio osnovnu školu sa odličnim uspehom i primernim vladanjem, a u Vladičinom Hanu kod Vranja – majčinom rodnom mestu, maturirao je sa odličnim uspehom na matematičkom smeru Gimnazije „Jovan Skerlić“.

Bogoslovski fakuletet SPC u Beogradu upisuje kao vanredni student 1996/97, kada je, budući u svezi klira Raško-prizrenske eparhije, imao priliku i čast da boravi i uči u kosovsko-metohijskim svetinjama. Ponajpre u manastiru Visoki Dečani i u Zočištu, pa pri Istočkoj parohiji, severno od Peći, zatim u Sopoćanima i Crnoj Reci i drugde. Za vreme NATO-agresije na Srbiju, odslužio je vojni rok u Vojsci Republike Srpske u Trebinju, gde je od Zahumsko-hercegovačkog ep. Atanasija (Jevtića) dobio blagoslov da uporedo sa služenjem vojske predaje i veronauku u okolnim osnovnim školama.

Diplomski rad sa temom Ljubav kao put spasenja po Starcu Porfiriju Kavsokalivitu odbranio je 2011. godine na katedri za Pastirsko bogoslovlje.

Predavanje će biti održano u sali Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, a početak je u 19 sati.

Dodaj komentar