fbpx

Edukacija srednjoškolaca u borbi protiv trgovine ljudima

Preporuka:

Danas sednica dva krizna štaba, potom obraćanje predsednika Srbije građanima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić održaće danas u 18 sati sednicu sa oba krizna štaba,...

Novinarka Ana Lalić puštena iz policije

Novinarka portala Nova.rs Ana Lalić puštena je danas iz policije, nakon što joj je sinoć bila određena mera zadržavanja do 48...

Osim svake večeri od 23 do 1 sat, vlasnici dobili još jedan termin za šetanje svojih ljubimaca

Dve nedelje su prošle od uvođenja policijskog časa u Srbiji, koji je u međuvremenu dva puta produžavan, a čini...
- Reklama -

Dve trećine žrtava trgovine ljudima su žene i devojke, dok je internet, na kojem u Evropi devet miliona devojčica doživi nasilje do 15. godine, glavno sredstvo za trgovinu ljudima.

Zato će povodom obeležavanja Evropskog dana Borbe protiv trgovine ljudima – 18. oktobra Crveni krst Zaječar  za srednjoskolce u Zaječaru održati predavanje na temu „Borbe protiv trgovine ljudima“.

Prvo predavanje zakazano je za petak 18. oktobar sa početkom u 10 sati i 50 minuta za učenike prvog razreda zaječarske Gimnazije.

„Saradnik Crvenog krsta Zaječar i edukovani mladi volonteri putem prezentacija održaće predavanje u cilju upoznavanja sa programom trgovine ljudima, povećanja informisanosti i podizanju svesti o rasprostranjenoscu problema“, kažu u Crvenom krstu Zaječar.

Trgovina ljudima je globalan problem i jedan od najperfidnijih oblika kriminala na svetu koji utiče na život miliona ljudi širom sveta. Žrtve trgovine ljudima mogu biti žene, deca i muškarci prisiljeni, prevareni ili navedeni na prostituciju, kao i bilo koji drugi oblik rada ili usluga.

Prema podacima Ujedinjenih nacija oko 600.000 žena, dece i muškaraca svake godine se nađe u lancu trgovine ljudima.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: