fbpx
Politika

PRED ODBORNICIMA PONOVO PREDLOG OPOZICIJE O IZMENAMA ODLUKE O DODATNOJ ZAŠTITI PORODILJA, ALI I …

grad zajecar

Odbornici koalicije “Pobeda za naš grad” podneli su zahtev za dopunu dnevnog reda sednice koja je zakazana za subotu, 16. decembra u kome zahtevaju da se dnevni red dopuni novim tačkama.

Pred odbornicima će se po drugi put naći predlog Odluke o izmenama Odluke o dodatnoj zaštiti porodilja na teritoriji grada Zaječara koji odbornici vladajuće većine nisu uvrstili u Dnevni red prethodne sednice.

“Naša odbornička grupa nastaviće da insistira na ovoj odluci do njenog usvajanja i ovaj put smo uz odluku podneli i Amandman na budžet grada, kojim se predviđa finansijsko obezbešenje ove odluke”, navode odbornici koalicije „Pobeda za naš grad“.

Odbornička grupa Pobeda za naš grad” je za istu sednicu Skupštini podnela i predlog Odluke o  osnivanju fonda za finansijsku pomoć deci i omladini oboleloj od teških bolesti, čijim usvajanjem bi po njihovom mišljenju Grad sistemski krenuo u rešavanje problema porodica sa decom obolelom od teških bolesti, jer bi se deo ili ceo iznos troškova lečenja ove dece mogao finansirati iz ovog fonda.

Ovom odlukom predviđeno je za početak, da se fond finansira sa oko 10.000.000 dinara iz budžeta grada, dok bi ostala sredstva dolazila iz donacija preko uplata na žiro-račun fonda ili putem SMS broja koji bi fond registrovao za tu namenu.

Pomenuta odbornička grupa takođe je podnela i predlog Odluke o poništaju Odluke Privremenog organa grada Zaječara, broj: 036-2/2017 od 27.02.2017. godine(„Sl. List grada Zaječara“, br. 9/2017 i 24/2017),tj poništaj odluke koji se odnosi na suorganizatorstvo Cekita i Gitarijada Festa.

” Kako mnogi članovi ove odluke nisu ispoštovani (nije potpisan ugovor o saradnji, nije podnet odvojen finansijski izveštaj sa poslednje Gitarijade Skupštini) i kako Cekit kao ustanova više nepotoji, smatramo da je neophodno poništiti ovu odluku i uvesti Gitarijadu u legalne tokove poslovanja, jer do danas odbornici i građani nemaju uvid u tokove gradskog novca sa nekoliko poslednjih Gitarijada”, ističu odbornici koalicije „Pobeda za naš grad“ i dodaju:

” Nadamo se da će se većina odbornika kada dođe vreme za glasanje ovoga puta voditi interesima Zaječara i njegovih građana, a ne uskostranačkim direktivama kako je do sada bio slučaj i da će pomenute odluke bite usvojene”.

Dodaj komentar