fbpx

Praznik muzike na zaječarskom Trgu oslobođenja

Preporuka:

Još jedna žrtva korona virusa! Do sada ukupno sedmoro preminulih

Osoba stara 48 godina preminula je od posledica korona virusa u KBC #Dragiša Mišović, saopštila je direktorka instituta „Batut“...

U saobraćajnoj nezgodi kod Zaječara poginula beba

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila danas na putu Zaječar - Negotin kod sela Salaš poginula je beba, a...

U Srbiji korona virus potvrđen kod 249 osoba

U Republici Srbiji su do 18 časova 22. marta 2020. godine registrovana ukupno 222 potvrđena slučaja COVID 19, a...
- Reklama -

U organizaciji Centra za kulturu i turizam, Ustanove „Gitarijada“, Muzike škole „Stevan Mokranjac“ i Dečijeg centra u Zaječaru je obeležen 21.jun – Svetski dan muzike.

U četvoročasovnom programu učestvovali su horovi „Feliks Romulijana“, „Lavirint“ i „Čarolija“, džez balerine, članovi više plesnih grupa, učenici Muzičke škole, polaznici Škole folklora CTI „Koreni“ sa Milanom Ducićem, solistom na kavalu i gajdama.

Sjajnim nastupom Aleksandra Stojanović i Ivica Popović najavili su predstojeću Gitarijadu, dok je Petar Janković, profesor Džejkobs muzičke škole Indijana Univerziteta predstavio Gitar art festival.

Učesnike i publiku pozdravila je Suzana Stamenković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara. „Obeležavajući Svetski dan muzike proslavljamo svu lepotu, radost i raznovrsnost života. Muzika je oduvek bila inspiracija umetnika različitih vokacija, a sve nas može da inspiriše da damo svoj maksimum u svemu što radimo i da, pre svega, budemo bolji ljudi.“

Svetski dan muzike prvi put je obeležen 1982. godine, na inicijativu francuskog Ministarstva za kulturu.

Izvor: tvbest.rs

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: