Politika

PRAVI RAZLOG POSETE MINISTRA VULINA ZAJEČARU: Vojska Srbije dobija pojačanje! Evo i kakvo…

FOTO: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je u subotu, 6. oktobra Trećem festivalu hrišćanske kulture u Zaječaru i tom prilikom rekao da će sistem odbrane nastaviti da razvija versku službu, kao i da je u planu povećanje broja vojnih sveštenika.

Vulin je u pratnji pripadnika Vojske Srbije obišao Sabornu crkvu, a zatim se sastao sa episkopom timočkim i arhijerejem nadležnim za rad vojnih sveštenika u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Ilarionom, saopštilo je ministarstvo.

FOTO: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Vulin je istakao da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije poklanjaju veliku pažnju verskoj službi.

“ Sve verske konfesije su kod nas ravnopravne i zastupljene.

Sve uživaju veliko poštovanje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Srpska pravoslavna crkva kao stub našeg naroda i kao neko ko ne samo što čuva duhovnost našeg naroda, već i one tradicije koje su nas učinile velikim i vrednim jeste jedan od najvažnijih partnera Ministarstva odbrane i Vojske Srbije“,  rekao je ministar.

On je naglasio da će sistem odbrane nastaviti da razvija versku službu, da je u planu povećanje broja vojnih sveštenika.

“ Kao što Vojska pomaže da steknete nova znanja i iskustva, tako će vam uvek pomoći da u potpunosti razvijete svoj duh i svoju ličnost, jer Vojska upravo za to i služi“, istakao je ministar i dodao da Vojska Srbije izražava veliko poštovanje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svemu onom što je ona učinila za očuvanje našeg naroda i naše tradicije, dodavši da je siguran da će se saradnja između Vojske i Srpske pravoslavne crkve i dalje razvijati.

FOTO: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Episkop timočki Ilarion izrazio je zadovoljstvo zbog posete ministra odbrane Aleksandra Vulina Zaječaru i njegovog prisustva Festivalu hrišćanske kulture.

“ Ovogodišnji Festivalski dani bili su bogati brojnim duhovnim i kulturnim  sadržajima – predavanjima eminentnih govornika, konceratima i promocijama novih knjiga savremenih autora.

Osim toga, održan je i međunarodni Filmski festival dokumentarno-duhovnog filma. U programskoj ponudi izdvojili su se Dan na Romulijani, otvaranje izložbi slika i fotografija, dečja nedelja, kao i nastupi kulturno – umetničkih društava iz Zaječara i susednih gradova.

Poput svojih prethodnika, svesrdno ću raditi na unapređenju saradnje s Vojskom“, naglasio je Ilarion.

izvor: mod.gov.rs

Dodaj komentar