Hronika

Požar u Vratarnici, povređenih nema

ilustracija/pixabay.com

Kako saznajemo, juče je u ataru sela Vratarnica, oko 11.50h, izbio požar koji se proširio na oko 120 ha i zahvatio suvu travu i rastinje u okolini .

,,Danas je, u ataru sela Vratarnica (reon “Dubrava”), oko 11,50 h, izbio požar koji se trenutno proširio na površini od oko 120 ha i zahvatio suvu travu i rastinje.
Požar, trenutno, gase 12 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz Zaječara i 2 vatrogasca sa 1 vatrigasnim vozilom iz Knjaževca.

Vatrogascima pomažu i sedmorica meštana MZ Vratarnica.
Gradski ŠVS je u pripravnosti.
Ugrožene su, trenutno, tri pojate u kojima se nalaze ljudi i stoka ali nema povređenih i stradalih i isti se uspešno štite od vatrene stihije.

Postoji nekolicina napuštenih objekata koji se takođe uspešno brane.
Mole se građani i zainteresovani predstavnici medija da, iz radoznalosti, ne izlaze na teren pišto postoji mogućnost da time ometaju rad jedinica SVS.

Ukoliko bude potrebe za tim ŠVS će uputiti apel za angažovanje zainteresovanih građana za pomoć u gašenju.

Takođe napominjemo, apelujemo i molimo, građane da ni slučajno ne pale strnjišta, vatru u prirodi i sl. pišto, nakon ovako duge suše i visokih temperatura, to može biti fatalno a i predstavlja krivično delo“, objavio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić dana 14. 8. 2021.

Dodaj komentar