Društvo

Požar na gradskoj deponiji „Halovo“

foto: glas-zajecara.com

U ranim jutarnjim časovima izbio je požar na gradskoj deponiji „Halovo“.

„Prošli smo autobusom pre sat vremena, požar visine 10-ak metara sigurno je na nekih 50 metara od ulaza u deponiju, koja je tik do puta Zaječar- Halovo. Požar je toliki da se dim vidi iz sela koji je na brdu iznad (336 metara nadmorske visine), što možete videti i na fotografiji iz sela“, objavila je na društvenim mrežama Jelena Anasonović.

foto: facebook.com/photo?fbid=10220526183124910&set=a.10201342962836392

Zvala sam vatrogasce, uredno sve zabeležili, rekli da je Javno-komunalno stambeno preduzeće (JKSP) Zaječar nadležno, ali da će izaći i oni na teren.

„Znam da nesanitarna gradska deponija često ima problem sa požarima, upravo zbog neadekvatnog odlaganja otpada, kao i neadekvatnog pokrivanja otpada, ali zbog zdravlja svih nas, stanovnika Halova i Vražogrnca, koji su na oko 3 km od deponije, kao i sela Veliki Izvor koji je od deponije udaljen oko 5 km, ali i svih Zaječaraca, koji su na samo 10 km udaljeni od deponije, zbog otrovnih gasova koji se ispuštaju u vazduh tokom ovakvih i sličnih požara, apelujem na nadležne da taj problem promptno reše“, istakla je Anasonović.

Za početak – sanirajte požar, obavestite nas o tome koliko puta godišnje gori deponija i kakav vazduh zbog toga udišemo i obezbedite čuvara koji će redovno biti na deponiji, kako bi mogao da alarmira sve službe potrebne da se požar sanira, a potom, ako su požari učestali, naročito tokom letnjih meseci, obezbedite na samoj deponiji konstantnu mehanizaciju za gašenje požara. Dišemo isti vazduh, kakvi god da smo. Na ovo upravo Grada Zaječara ne smete više da okrećete glavu“, zaključuje ona.

1 komentar

Dodaj komentar