fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo

Postavljene informativne table na Kraljevici

Volonteri Omladinsko planinarsko smučarskog društva “Dragan Radosavljević” postavili su u subotu 12. novembra informativne table u Park šumi “Kraljevica” u sklopu realizacije projekta “Vodič kroz izgubljeni svet”. Projekat “Vodič kroz izgubljeni svet” u proteklim mesecima realizovan je u sklopu programa “Mladi su zakon”, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

info1

Postavljeno je ukupno jedanaest informativnih tabli, a osnovni cilj je edukacija sugrađana o ugroženim biljnim vrstama čije je prirodno stanište Zaječar i neposredna okolina.

Ovo je ujedno i poslednja aktivnost volontera koja je predviđena projektom u sklopu kojega je održano i četiri javnih predavanja o značaju zaštite životne sredine i načinima zaštite ugroženih vrsta. U okviru programa objavljena je i publikacija “Vodič kroz izgubljeni svet”, koja je prezentovana na javnoj tribini u čitalištu “Narodne biblioteke”.

info2

Partner u realizaciji projekta bio je i Zavod za javno zdravlje “Timok” iz Zaječara, a stručnu podršku pružio je Odred izviđača “Đorđe Simeonović” koji je ove godine imao ulogu resurs centra za realizaciju programa “Mladi su zakon” na prostoru borskog i zaječarskog okruga.

Dodaj komentar