Društvo

Postanite članovi Gorske službe spasavanja, testiranje u Zaječaru u septmebru

Ovogodišnja testiranja kandidata za Osnovni kurs Gorske službe spasavanja Srbije (GSS), počinju 1. septembra na Adi Ciganliji. Ove godine testiranja se održavaju u septembru, u 11 gradova, među kojima je i Zaječar.

Testiranja u Zaječaru biće organizovana na „Coca cola“ terenu, na Popovoj plaži, 15. septembra 2019, a početak je predviđen za 11 sati.

Na uvodnom testiranju moraju biti ispunjeni određeni kriterijumi fizičke spreme. O kriterijumima, kao i o detaljima vezanim za trajanje, strukturu i finansijske uslove kursa, budući spasioci Gorske službe spasavanja mogu naći na sajtu ove službe www.gss.rs.

Gorska služba spasavanja (GSS) Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Osnovni zadatak GSS-a je spasiti ljudski život, pomoći čoveku u nevolji.

GSS Srbije najviše vremena i sredstava ulaže upravo u obuku, jer je dobra i sistematska obuka polazište za dobijanje kvalitetnih spasilaca, pa samim tim i vrhunske spasilačke službe, spremne da odgovori na svaki od dobijenih zadataka na podizanju bezbednosti, zaštiti i spasavanju građana.

Osnovni kurs GSS je polazna obuka za sve zainteresovane skijaše, planinare, alpiniste, speleologe, ronioce i dr., koji se intenzivno bave nekom od ovih aktivnosti. Po uspešno završenom kursu i položenim ispitima, polaznici kursa postaju kandidati za članove GSS Srbije, tako što po završetku jednogodišnje prakse postaju spasioci pripravnici u opštim planinskim uslovima i na skijaškim terenima i imaju mogućnost da se kroz naredne obuke usavršavaju u spasilačkom radu.

Dodaj komentar