Društvo Izdvajamo

Poslovni izazov za srednjoškolce Istočne Srbije

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Oko 70 srednjoškolaca iz Zaječara, Boljevca, Bora, Knjaževca, Majdanpeka i Sokobanje učestvovaće na Regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama pod nazivom “Poslovni izazov“ koje će biti održano u hotelu „Srbija TIS“ u Zaječaru.

Cilj pomenutog takmičenja je da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

“ Takmičarima će biti postavljen „izazov“, odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem. Uz pomoć biznis mentora, timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koje će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici“, kaže Nenad Pantović.

Prema njegovim rečima, članovi tri prvoplasirana tima obezbediće mesto u Nacionalnom finalu koje će januar 2020. godine biti održano u Beogradu.

Pobednici na nacionalnom nivou učestvovaće na „Poslovnom izazovu zapadnog Balkana“ aprila 2020. godine u Zagrebu, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

„Poslovni izazov“ u Zaječaru biće održan u sredu, 13. novembra u hotelu „Srbija TIS“.

Program takmičenja:

10.15 – 10.30        Zvanično otvaranje takmičenja i objavljivanje “izazova”
10.30 – 15.45        Rad učeničkih timova
16.00 – 17.45        Prezentacije učeničkih timova

17.45 – 18.30        Koktel za učesnike, goste i predstavnike medija
18.30 – 19.00        Proglašenje pobednika i dodela nagrada

„Poslovni izazov“ je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh.

Dodaj komentar