Politika

Poskupela boravišna taksa u Zaječaru

Lice koje nema prebivalište u Zaječaru, a koristi usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima moraće od sada da plaća oko 40 % višu boravišnu taksu .

Strani državljani i svi drugi koji dolaze u Zaječar  dužni su da za svaki dan boravka u ugostiteljsjkom objektu za smeštaj izvan prebivališta plaćaju boravišnu taksu od 100 dinara.

Odbornik Nenad Ristović je objasnio da je boravišna taksa nešto što ide i sliva se u budžet grada.

„Na osnovu ove boravišne takse tačno možemo da vidimo koliko grad i na koji način doprinosi razvoju turizma, odnosno koliko pomažemo onima koji imaju kapacitete za prenoćište. Pozivamo se na to da kada imamo Gitarijadu imamo veliki broj priliva ljudi sa strane, kao i broj prenoćišta. Ovo je bio trenutak da se kaže koliki je broj prenoćišta bio i koliko ćemo mi prihodovati u budžetu sa povećanjem ove boravišne takse. Inače povećanje je oko 30 dinara, do sada je bilo 70 dinara po danu po osobi, a sada je to 100 dinara. Ako budemo pomogli privatnike koji se bave ovom delatnošću imaćem korist i grad Zaječar i oni. Koliko vidim ovo nije bilo u interesu jedne strane“, zaključio je Ristović.

Zaječarski odbornici su usvojili odluku o povećanju boravišne takse koja će umesto dosadašnjih 70 ubuduće iznositi 100 dinara.

1 komentar

  • ma deri….tako cemo i da ih privucemo..i ovi kreteni sto kace „kandže“..samo neka kace strancima..a posle kada mi odemo negde?sta nas ceka tamo? u mesto da bar za bugare koji svakodnevno dolaze bude i besplatan parking mi ih „kitimo“…pa idite u Vidin i plačite! nema ovde niko sluha za nista..bošku usla para u gaće i ne zna ni gde je više . ali,to je normalno kod lopova…

Dodaj komentar