Društvo

Policajac Stojiljković nije ugrozio bezbednost ministra Ivice Dačića! (FOTO)

Povodom pisanja pojedinih medija da je pripadnik Policijske uprave u Zaječaru Darko Stojiljković ugrozio bezbednost srpskom ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću prilikom njegove posete Zaječaru, javnosti se obratila Sanja Dimitrijević, v.d. načelnice Policijske uprave u Zaječaru.

Izjava Sanje Dimitrijević, v.d. načelnice Policijske uprave u Zaječaru:

Pripadnik Policijske uprave u Zaječaru Darko Stojiljković bio je angažovan 20. aprila 2017. godine na saobraćajnom obezbeđenju ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, prilikom njegove posete Zaječaru.

Obezbeđivanje događaja je proteklo bez ikakvih bezbednosnih smetnji i završeno je profesionalno i kvalitetno, a Stojiljković je ministra sproveo do krajnje destinacije po planu.

Pred kraj posete, ministar je boravio na ručku u jednom restoranu, u koji policajac Stojiljković nije ulazio.

Sukob koji Stojiljković ima sa I. P. datira od kraja novembra 2016. godine, kada je on profesionalno i u skladu sa zakonom, vršeći svoje redovne zadatke zaustavio i kontrolisao njenog brata I. P, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave.

Prilikom preduzimanja službene radnje protiv njega, I. P. je pretio policajcu Stojiljkoviću. O događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo, po čijem nalogu je osumnjičenom za pretnje policajcu doneto rešenje o zadržavanju do 48 sati iz Zakona o javnom redu i miru.

Ivana Petrović – funkcionerka SPS – foto: Facebook

Sledećeg dana, njegova sestra je putem telefona pretila policajcu Stojkiljkoviću. O ovom događaju takođe je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo, po čijem je nalogu protiv nje podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

1 komentar

  • Decko je primer kako policajac treba da se ponasa,to svi zajecarci mogu da vam potvrde isto tako mogu da potvrde da je taj dacicev miljenik( brat daciceve konkubine) krsio zakon vozio mesec dana auto bez tablica,policajci posteno obavljaju svoj posao a politicari i njihovi bliski saradnici su ti koji ne postuju drzavu

Dodaj komentar