fbpx
Hronika

UHAPŠEN POLICAJAC IZ BORA: Iz sefa MUP-a ukrao 2 KILOGRAMA HEROINA! A evo za koliko novca ga je prodao…

Foto: AP/Tanjug/Profimedia/Panthermedia/ilustracija

Policajac I. M. (1984) zaposlen u policijskoj upravi u Boru, uhapšen je zbog postojanja osnovne sumnje da je izvršio tešku krađu tako što je iz metalne kase, u kojoj se čuvaju oduzeti narkotici, ukrao oko dva kilograma zaplenjenog heroina i neopaženo ga izneo iz zgrade policije.

Njega su uhapsili pripadnici Sektrora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije i Policijske uprave u Boru u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru.

U istoj akciji uhapšeni su i D. S.(1991) iz Bora i S. S. (1986) iz Novog Sada zbog postojanja osnovne sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćenje proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Postoje osnovi sumnje da je M.I. iz metalne kase koja se nalazila u službenim prostorijama ukrao oko dva kilograma oduzetog heroina.

Drogu je prodao za 2.000 evra osumnjičenom S.D., koji je zatim posredstvom S.S., kilogram heroina prodao dvadesetogodišnjem muškarcu za 4.000 evra.

Kolege uhapšenog policajca bile su zgranute.

– Nikada ne bismo kazali da je on sposoban za takvo delo! Nije radio kao policajac u uniformi, već je bio zadužen da održava vozni prak – kažu kolege uhapšenog.

Do sada nije zabeležena krađa zaplenjenog heroina iz sefa Policijske uprave.

– Najcrnje je što je taj heroin ukraden pre više od šest meseci, a niko u policiji Bor to nije primetio!

U akciji novosadske policije, u decembru prosle godine u stanu tada uhapšenog Ž. R. pronađen je deo ovog heroina, tačnije 302 grama. V

elika je verovatnoća da je I. M  imao jednog ili više saučesnika među pripadnicima policije – kaže se u policijskom saopštenju.

Svoj trojici uhapšenih određen je pritvor do 48 sati, a sutra će biti saslušani u Višem tužilaštvu u Zaječaru.

izvor: zaječar online/ srbija danas

Dodaj komentar