fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo

Pojačana kontrola turističkih autobusa do kraja letnje sezone

Od 1. do 12. juna u saobraćajnim nesrećama u Srbiji je poginulo 14 osoba, pokazuju podaci MUP-a, a zbog početka turističke sezone, policija od 10. juna sprovodi stalnu pojačanu kontrolu saobraćaja, a posebno autobusa, koja će trajati sve do kraja septembra. Policija pojačano kontroliše saobraćaj, posebno autobuse koji prevoze turiste u domaćem i međunarodnom prevozu.

U Zaječaru se 26. maja kod nadvožnjaka u blizini kasarne “Nikola Pašić” dogodila saobraćajna nezgoda , u kojoj je vozač automobila marke Zastava naleteo na autobus koji je prevozio osnovce na ekskurziju. U saobraćajnoj nezgodi nije povređeno nijedno dete, a prema nezvaničnim saznanjima nakon vanrednog tehničkog pregleda autobus je vraćen u saobraćaj i ekskurzija je nastavljena. 

Po završetku ekskurzije grupa roditelja je potvrdila da je autobus ipak imao tehničkih oštećenja prilikom sudara u predelu prednjeg točka i da su pukom srećom deca bezbedno stigla nazad u Zaječar.

U cilju sprečavanja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama tokom turističke sezone Ministarstvo unutrašnih poslova ovog leta sprovešće pojačanu kontrolu saobraćaja na otkrivanju i sankcionisanju najtežih prekršaja.

Među njima su upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, nepoštovanje ograničenja brzine kretanja, nekorišćenje sigurnosnih pojaseva u vozilu i nenošenje zaštitne kacige.

U MUP-u za navode da je od 1. januara do 12. juna evidentiran manji broj saobraćajnih nezgoda u odnosu na isti period 2018. godine, a broj poginulih je za 11,88 odsto manji.

Na putevima u Srbiji u saobraćajnim nezgodama tokom 2018. godine poginulo je 548 osoba, a povređene su ukupno 20.842 osobe, dodaju u MUP-u.

Dodaj komentar