Društvo

Pogodite ko je konkurisao za direktora RTS-a?!

Na konkurs za direktora RTS prijavilo se 26 kandidata, a njihova imena biće poznata u 15 časova.

Kako je najavljeno, Upravni odbor RTS će na današnjoj sednici otvoriti sve prijave i saopštiti imena kandidata, dok će se naknadno glasati o tome ko će zauzeti fotelju direktora Javnog servisa.

Na čelu RTS trenutno je vršilac dužnosti direktora Nikola Mirkov, koji je stupio na dužnost nakon iznenadne smrti dotadašnjeg direktora Aleksandra Tijanića krajem oktobra 2013. godine.

O imenima prijavljenih na konkursu se malo zna, a nedavno je list „Blic“ naveo da je moguće i da konkurs propadne i da niko od prijavljenih neće dobiti poverenje UO.

Kako je naveo list, to znači da bi Mirkov nastavio da vrši dužnost direktora u narednih godinu dana, do maja 2016. kada ističe mandat sadašnjem Upravnom odboru.

Kako je javio Best portal ekskluzivno da je jedan od kandidata za direktora Javnog servisa  Narodni poslanik i bivši pomoćnik ministra saobraćaja Saša Mirković, koji je svakako dokazan kao neko čije su menadžerske sposobnosti neprikosnovene i koji sigurno razume potrebe vođenja jedne ovako velike kuće.

„ RTS je veliki izazov gde treba dobar menadžerski tim kako bi ta nacionalna kuća postala najrespektabilnija kuća u Srbiji i ja sam siguran da to RTS može i da bude“, rekao je Mirković.

Izgleda da se čaršijske priče polako obistinjuju. A upozoravale si nas i komšije iz Bora… Pričalo se tada doći će vam Mirković, opustošiće Zaječar i budžet grada a onda će pobeći glavom bez obzira!

Nažalost, većina im nije verovala…

 

Dodaj komentar