Društvo

Pogledajte izložbu RTS izdavaštva u Radul begovom konaku

foto: radiomagnum.rs
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Dani izdavaštva Radio-televizije Srbije, sa prodajnom izložbom iz sopstvene produkcije, održavaju se danas i sutra u Zaječaru, u Radul begovom konaku.

Ovogodišnji gost je javni medijski servis RTS, a Dragan Inđić, urednik izdavaštva RTS-a predstavio je celokupnu produkciju ove kuće.

„Ovo su sve dobro poznata izdanja RTS izdavašta koja su podeljena u pet oblasti. Ranije smo objavljivali samo knjige iz istorije, teorije i estetike medija, a onda smo proširili našu izdavačku delatnost i na druga polja. Imamo knjige o Prvom svetskom ratu, tu su retke i stare knjige, knjige za decu, knjige koje su nastale po našim serijalima, bilo televizijskim bilo radijskim. Uz ove knjige priložen je i CD ili DVD sa snimkom emisije, a posebno je tražena knjiga Nešto lepo, Slobodana Stojanovića. To su kratke priče o kojima u emisiji govori Dragan Nikolić. Takodje, imamo beletristiku, Momu Kaporu, Vladu Arsića i mnoge druge. Brojni su autori, a brojni su i naslovi“, istakao je danas Indjić.

Miloš Petković, ispred Centra za kulturu i turizam CEKIT Zaječar, kaže da je ovo prvi put da se RTS sa svojom produkcijom predstavlja u Zaječaru.

„Naša saradnja sa RTS-om je izuzetna. U okviru ovog, mogu slobodno reći, mini sajma, svi posetioci imaće priliku da vide sve što je RTS objavio u poslednjih nekoliko decenija. Sve je vrlo kvalitetno i to su sve suštinski utemeljena izdanja“, rekao je Petković.

Izložbeno-prodajnu postavku svi zainteresovani moći će da posete i razgledaju danas do 20 časova i sutra, od 9 do 15 sati.
Organizatori izložbe su Centar za kulturu i turizam CEKIT Zaječar i RTS izdavaštvo.

Dodaj komentar