Kultura

Počinje manifestacija „Muzeji za 10“ u Zaječaru

U ponedeljak 13. maja počinje manifestacija „Muzeji za 10“. Ova manifestacija trajaće do 19. maja 2019. Tokom sedam dana programa, 76 muzeja i srodnih institucija kulture na 120 lokacija priprema brojne sadržaje u Srbiji.

Manifestacija “Muzeji za 10” brojnim kulturnim dešavanjima biće obeležena i u Zaječaru. Manifestacija počinje u ponedeljak 13. maja izložbom “Ženska kosa kao umetnički izraz, vremeplov”, u frizerskom salonu “Petrović” u Zaječaru, od 10 do 18 sati.

U Narodnom pozorištu Timočke krajine “Zoran Radmilović“ u Zaječaru 13. maja biće izvedena lutkarska predstava „Agencija za roditelje“. Početak je u 19 sati, a ulaz slobodan. Predstavu je po tekstu Dejvida Badijela režirao Stevan Jovanović. Izvodi je Dramska družina OŠ „Desanka Maksimović“ iz Zaječara.

U utorak 14. maja 2019. u galeriji Narodnog muzeja u Zaječaru, biće organizovano predavanje prof. dr Dragana Bulatovića pod nazivom “Između noći u muzeju“ i „Noći muzeja ili kako je narativ ušao u muzeje”. Početak predavanja je u 19 sati.

Radno vreme zaječarskog muzeja za vreme trajanja manifestacije „Muzeji za 10“ biće od 10 do 22 sata, a ulaz slobodan. Manifestacija se održava pod pokroviteljstom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Dodaj komentar