fbpx

Počinje 9. Sabor kosovskih Srba Timočke krajine

Preporuka:

U petak izlazi novi broj Zaječarskih VESTI – novine i dalje BESPLATNO!

Novi broj Zaječarskih VESTI, sedmi po redu, izlazi u petak 21. februara, kada će po ustaljenoj praksi 1.250 primeraka...

Smena na čelu JKP „Timok – održavanje“

Na mestu v.d. direktora od 23. januara 2018. godine, kada je osnivano preduzeće JKP "Timok održavanje", već pune dve...

Danas su zimske zadušnice: Dan sećanja na preminule

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Velike zimske zadušnice. Obeležava se sećanje na sve preminule. Ide se na...
- Reklama -

„Sabor kosovskih Srba Timočke krajine“, deveti po redu, biće održan u petak, 17. i subotu, 18. juna.

Trаdicionаlnа mаnifestаcijа „Sаbor kosovskih Srbа Timočke krajine“ ove godine biće promovisana na zaječarskom trgu, u petak 17. juna, kada će nastupiti deca iz zaječarskog Dečijeg centra, kao i Kulturno umetničko društvo „Božur“ iz Zvezdana.

U subotu, 18. juna manifestacija u Zvezdanu počinje u 12 sati izložbom narodne nošnje, dok je za 13 sati zakazano takmičenje u kuvanju pasulja. Otvaranje izložbe domaće radinosti, tradicionalnih zanata i kuhinje planirano je za 15 sati, nakon čega će uslediti takmičenje proizvodjača rakije i vina.
Proglašenje pobednika u kuvanju pasulja predvidjeno je za 16.30, dok će sat vremena kasnije, u 17.30, uslediti i proglašenje pobednika u takmičenju proizvodjača rakije i vina.

Za 18.30 zakazan je defile učesnika, dok će pola sata kasnije uslediti kulturno umetnički program, kada će nastupiti KUD „Sloga“ iz Vražogrnca, KUD „Ilinsko vrelo“ iz Ilina, KUD „Božur“ iz Zvezdana, KUD „DK Pirot“ iz Pirota, kao i pevačka grupa „Jelek“.

Organizatori manifestacije su Centar za kulturu i turizam CEKIT Zaječar i MZ Zvezdan, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Izvor: radiomagnum.rs

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: