Društvo

POČELE PRIPREME: Zaječar domaćin Okružnog i Državnog takmičenja vatrogasnog podmlatka!

Foto: DVD Zaječar
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Učenici osnovnih škola sa teritorije Zaječara uveliko se pripremaju u krugu bivše fabrike „Kristal“ za predstojeće Okružno vatrogasno takmičenje, koje će biti održano u subotu 15. juna na gradskom stadionu u Zaječaru.

Takmičenje organizuje udruženje Dobrovoljno-vatrogasno društvo Zaječar, a pobednici iz kategorija vatrogasnog podmladka, nakon Okružnog, plasiraće se na Državno takmičenje vatrogasnog podmladka.

Foto: DVD Zaječar

Ekipe su podeljene u dve kategorije i to: vatrogasni podmladak (uzrast od 6 do 11 godina) i juniori (uzrast od 12 do 16 godina).

Foto: DVD Zaječar

Prema najavama organizatora od najboljih pojedinaca iz kategorije juniorabiće napravljene muška i ženska juniorska ekipa koja će predstavljati Zaječar na državnom takmičenju.

Zahvaljujući uspešnom četvorogodišnjem radu ljudi iz DVD Zaječar sa učenicima osnovnih škola iz oblasti zaštite od požara, postignutih rezultata na Državnom vatrogasnom takmičenju na Zlatiboru 2016. godine i ostvarenih dobrih rezultata na Međunarodnoj vatrogasnoj olimpijadi održanoj u Austriji 2017. godine, Vatrogasni savez Srbije je doneo odluku da Zaječar bude domaćin ovogodišnjeg Državnog takmičenja vatrogasnog podmladka.

Državno takmičenje će biti održano 7. i 8. jula u Zaječaru.

Očekuje se dolazak preko 600 takmičara iz cele Srbije.

Ovo će biti prvi put da neki grad iz Timočke Krajine bude domaćin Državnog vatrogasnog takmičenja. Pobednici na državnom takmičenju u kategoriji juniora (muška i ženska ekipa) plasiraće se za Međunarodnu vatrogasnu olimpijadu koja će se održati 2019. godine u Švajcarskoj.

Dodaj komentar