fbpx
Politika

Plaudite cives, acta est fabula! (Pljeskajte građani, predstava je završena!)

foto: tvbest.rs / printscreen

Glumci Zaječarskog pozorišta „Zoran Radmilović” Vujadin i Vladimir Milošević dobili su otkaze zbog, kako navode, učestvovanju na mitingu  opozicije u tom gradu, održanom 9. marta. Na špekulacije da su oba Miloševića politički nepodobna, upravnik Pozorišta Vladimir Cerović odgovara da je u toj kući urađena nova sistematizacija radnih mesta u kojoj za dvojicu glumaca-mitingaša mesta nema.

Na jučerašnjem obraćanju javnosti, g. Cerović je na pitanje novinara , da li će otpuštanje Vujadina i Vladimira Miloševića poremetiti rad pozorišta, Cerović je odgovorio: „Ne, naravno da neće“.

Nekoliko sati nakon obraćanja pojavila se sledeća informacija:

Predstava „Sama u kući“ koja je rađena po tekstu i u režiji Miroljuba Rikija Nedovića, koja je trebalo da bude igrana u utorak, 24. marta, otkazana je.

Pokušali smo da saznamo razlog otkazivanja ali do danas nismo uspeli da saznamo istinu.

Portal ZajecarOnline pita gospodina Cerovića:

Vujadin Milošević i njegov prezimenjak Vladimir, nosioci su pozorišnog repertoara, pa se nameće logično pitanje: Ko će po sistematizaciji, urađenoj na brzinu, preko kolena i po hitnom postupku, naslediti sve naslovne uloge koje ta dva glumca igraju? Suflreri, inspicijenti, nosači tacni, kafe kuvarice, tetkice…?

Ukoliko su se neki u pesmi prepoznali, sami su se razotkrili; ukoliko im je nešto u pesmi zasmetalo, uvredilo ih, mogli su da presaviju tabak pa pravac kod sudije. Ukoliko su hteli sudsku zadovoljštinu i satisfakciju, mogli su ih dobiti pravno i demokratski (čime se inače diče!?). Otkaz glumcima zbog uvredljivog teksta pesme jeste nemoć sakrivena iza tobožnje sistematizacije.

Koliko Vladimir Cerović poznaje glumca Vladimira Miloševića , video govori više od svega:

I grad Zorana Radmilovića ima svog Muju Đ. Ako mu glumci smetaju, Mujo je u velikom strahu. A možda je sve ovo fikcija. Ili nije. Vremena su inače ili-ili. Zato, pevaj brate, vunena su vremena…..

Dodaj komentar