Društvo

“Planeta cveća” u OŠ u Velikom Izvoru

planeta cveća
foto: OŠ "Vuk Karadžić" Veliki Izvor

Zajedničkim trudom pomoćnih radnika, direktorke, nastavnika i svih učenika Osnovne škole Vuk Karadžić iz Velikog Izvora kod Zaječara, a u okviru Obogaćenog jednosmenskog rada petog i šestog razreda, realizovana je aktivnost pod nazivom “Planeta cveća”.

Prema njihovim rečima, za izradu „planete” iskoristili su znanja iz geografije, biologije i likovne kulture, a cveće je dobijeno iz njihovog, učeničkog rasadnika. “Planeta cveća” danas je završena.

“Planeta cveća će krasiti školsko dvorište i biće korišćena kao nastavno sredstvo u budućnosti. Današnju aktivnost posvetili smo i svim koleginicama i kolegama koji se trude da budu dobri nastavnici”, kažu iz ove škole.

Dodaju da dobar nastavnik voli svoj posao i svestan je svoje uloge, kao i važnosti obrazovanja za pojedinca i društvo.

“Dobar nastavnik ima integritet i saradnik je u prosvetnoj misiji – svaki njegov izraz ima za cilj da svet postane bolji. On je ličnost koja zahvaljujući svom talentu i profesionalnom razvoju ostvaruje meru autoriteta i pedagoškog prijateljstva sa učenicima. I bolji i slabiji učenici vole njegove časove. Nestašluk može da se desi ali nediscipline nema zbog specifičnog međuličnog odnosa i pozitivne klime na času koja se postiže dobrim vođstvom, radnom atmosferom i međusobnim uvažavanjem. Dobar nastavnik poštuje jedinstvenost i neponovljivost ličnosti svojih učenika, prepoznaje individualne kapacitete i koristi ih u svrhu napretka učenika”, poručuju iz OŠ “Vuk Karadžić”.

Učenici i kolege dobrog nastavnika rado sreću i rado ga se sećaju.

“Zbog toga smo se i mi danas setili nastavnika geografije Zorana Milićevića”, kažu iz ove škole.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar