fbpx

Zaječarski penzioneri jedva dočekali pomoć od 5000 dinara (VIDEO)

Najstariji sugrađani iz Zaječara planiraju da poklon države potroše na namirnice, pokrivanje minusa, plaćanje dažbina ili da uštede za crne dane

Preporuka:

Pojedine ulice u Zaječaru danas bez struje

Zbog radova na mreži, potrošači pojedinih ulica u Zaječaru ostaće sutra, 7. novembra bez struje. Bez napajanja električnom energijom ostaće...

Holandski dokumentarac „Stranac u raju“ večeras pred zaječarskom publikom

U Prostoru za Pomak će večeras u okviru festivala evropskog filma biti prikazan dokumentarni film "Stranac u raju", Gvida...

Otvorena izložba „Mogući logos“ u muzeju

U galeriji Narodnog muzeja "Zaječar" otvorena je izložba "Mogući logos", autorke Ljiljane Bursać. Ova umetnic koja je na srpskoj i...
- Reklama -

Većina od oko 1,7 miliona penzionera koji su 4. novembra dobili jednokratnu pomoć od 5.000 dinara za taj novac će kupiti hranu i lekove, pokazala je anketa portala „Zaječar online“.

Pomoći su se i ovog puta najviše obradovali penzioneri sa najnižim primanjima, kojima će ovaj novac dobro doći za krpljenje rupa u kućnom budžetu, a većina njih će se s tim novcem uputiti u apoteke i na pijacu da kupe namirnice.

Pravo u štek

„Staviću pare na kamaru, pa ćemo kad bude trebalo da odlučimo gde ćemo ih potrošiti“, kaže Zaječarka koja prima poljoprivrednu penziju nešto veću od 11.000 dinara.

Među penzionerima je mnogo i onih kojima će pomoć dobro doći da plate zaostale račune, pokriju minus na tekućem računu ili da plate porez.

„Hvala Vučiću!“

Među zaječarskim penzionerima bilo je i onih koji su se srdačno zahvalili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na jednokratnoj pomoći, koju će mu kako kažu vratiti tako što će sa tim novcem platiti porez.

Značajno za milione

U Srbiji je danas počela isplata jednokratne pomoći penzionerima u visini od 5.000 dinara, a iz budžeta će za njih – 1,7 miliona, koji inače trećinu biračkog tela i to onu najdisciplovaniju, biti odvojena suma od blizu 85 miliona evra.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su 7. oktobra rebalans budžeta za 2019. godinu kojim je predviđeno da se višak u budžetu od 46,6 milijardi dinara iskoristi za povećanje plata u javnom sektoru od osam do 15 odsto, od 1. novembra, za jednokratnu pomoć penzionerima od po 5.000 dinara, za pomoć građanima koji su zaduženi u švajcarskim francima, kao i za kapitalne investicije.

Povećanje penzija uslediće od 1. januara i to za 5,4 odsto, s obzirom da počinje da se primenjuje „švajcarski model“, što podrazumeva da penzije rastu po principu usklađivanja sa 50 odsto inflacije i 50 odsto rasta prosečne zarade.

Pored toga, povećava se i minimalna cena rada za 3.000 dinara i iznosiće 30.022 dinara.

Pogledajte anketu „Online televizije“:

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Poslovni izazov za srednjoškolce Istočne Srbije

Oko 70 srednjoškolaca iz Zaječara, Boljevca, Bora, Knjaževca, Majdanpeka i Sokobanje učestvovaće na Regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama pod nazivom “Poslovni izazov“ koje...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: