Društvo Izdvajamo

„Pažljivko” za zaječarske prvake

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije obezbedila je za osnovne škole na teritoriji grada Zaječara edukativne knjige i bojanke o bezbednom učestvovanju dece u saobraćaju.

Ovaj edukativni materijal u velikoj sali Skupštine grada Zaječara uručen je direktorima osnovnih škola iz Zaječara i iz okolnih sela, a oni će u narednom periodu to podeliti đacima prvacima.

FOTO: zajecaronline.com

„Bitno je da deca još od prvog razreda nauče kako da se ponašaju u saobraćaju. Priča nije namenjena samo prvacima, već i prosvetnim radnicima i roditeljima koji ih uče bezbednom ponašanju u saobraćaju“, poručio je Saša Vojinović, direktor OŠ „Đura Jakšić“ u Zaječaru.

Saša Vojinović, direktor OŠ „Đura Jakšić“ Zaječar; FOTO: zajecaronline.com

„Unazad duži niz godina praktikuje se podela „Pažljivka“ učenicima prvih razreda. Mislim da njima to koristi, to je zanimljiv materijal i kroz taj materijal se edukuju kako da se ponašaju u saobraćaju. Postavljeni su „ležeći policajci“ u zonama škola, što je dobro, jer na taj način povećana je bezbednost dece “, rekao je Željko Antijević, direktor OŠ „Ljuba Nešić“ Zaječar.

Željko Antijević, direktor OŠ „Ljuba Nešić“ Zaječar; FOTO: zajecaronline.com

„Kroz ovaj edukativni materijal deca po nešto nauče o saobraćaju, a bilo je i spotova sa „Pažljivkom“ koji oni gledaju, što pokazuje da je bilo i mnogo manje saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovala deca“ kaže Nebojša Milijić, direktor OŠ „Desanka Maksimović“ Zaječar.

Nebojša Milijić, direktor OŠ „Desanka Maksimović“ Zaječar; FOTO: zajecaronline.com

Predstavnici Gradske uprave Zaječar, preduzeli su aktivnosti, kojima se radi na prevenciji nezgoda u saobraćaju, u kojima učestvuju najmlađi. Кnjige je direktorima škola uručila zamenica gradonačelnika Marina Milić.

„Preduzimamo sve mere kako bi zaštitili najmlađe učesnike u saobraćaju. Postavljeni su usporivači brzine, zatim u školama imamo školske policajce i naravno škole su takođe preduzele sve mere u cilju zaštite dece u saobraćaju. Grad Zaječar u cilju bezbednosti dece čini sve ono što Agencija za bezbednost saobraćaja traži i predlaže“, istakla je Marina Milić, zamenica gradonačelnika Zaječara.

Marina Milić, zamenica gradonačelnika Zaječara; FOTO: zajecaronline.com

U ovim knjigama i bojankama, Agencija za bezbednost saobraćaja osmsilila je veliki broj edukativnog sadržaja koji pruža informacije deci o bezbednom učestvovanju u saobraćaju.

FOTO: zajecaronline.com

Dodaj komentar