fbpx

Pavle Dimitrijević: Usvajanjem novog zakona javnost ostaje BEZ PRAVA na istinu!

Preporuka:

Orthodox Celtsi u Omladinskom centru

U okviru turneje povodom 20 godina od izlaska albuma "Green Roses", legendarni keltski rok sastav gostuje u Omladinskim centru...

Popodne razvedravanje, temperatura do 20 stepeni

U Srbiji će danas biti toplo i vetrovito, sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 17 do 22 stepena, saopštio je...

Oblačno i kišovito u Zaječaru

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je da se danas u košavskom području i na planinama očekuje vetrovito s jakim...
- Reklama -

U okviru kampanje “Srbija do informacija” danas je Omladinskom centru u Zaječaru, organizovana akcija “Ako želiš informacije od javnog značaja, zašto ne pišeš Deda Mrazu?”.

Građani Zaječara imali su priliku da preko Deda Mraza pošalju pisma u kojima su tražili određene informacije od javnog značaja od državnih organa.

Inicijativa „Srbija do informacija“ koju je pokrenula „CRTA“ za cilj ima sprečavanje usvajanja novih izmena zakona.

Problem u pogledu novih izmena Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja je u tome što građani više neće moći da traže informacije od velikih sistema i budžetskih potrošača kao što su Železnice Srbije i Koridori Srbije. Oni građani koji ipak budu želeli da dođu do informacija, to pravo će moći da ostvare samo kroz višegodišnje sudske sporove. – kaže Pavle Dimitrijević iz „CRTA“-e.

Zašto Deda mraz?

Deda mraz je simbol svega dobrog, Deda mraz nam donosi poklone, ali je ovih dana u problemu zato što pored poklona izgleda da će morati da nam poklanja i informacije o tome šta rade preduzeća, šta rade institucije u naše ime i kako troše naš novac.

Zbog toga smo danas u Zaječaru, da sa Zaječarcima i Zaječarkama zajedno spasemo Deda Mraza od novih poslova i da ostavimo da samo donosi poklone, a da informacije od javnog značaja budu prepuštene zakonima, a ne Deda Mrazu.

Deda Mraz je sa svojim karavanom do sada obišao više gradova Srbije, a inicijativu je podržalo više od osamdeset medijskih kuća iz svih krajeva Srbije.

Ključne probleme koje su Zaječarci izdvojili podudaraju se i sa ostalim gradovima. Pretežno su naglasili problem partijskog zapošljavanja, nedovoljne transparentnosti rada lokalnih institucija vlasti, kao i nerešavanje konkretnih potreba građana za svakodnevno funkcionisanje u gradu.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Novi kviz za srednjoškolce u Tehničkoj školi

U cilju druženja i takmičenja u opštem znanju, biće organizovan još jedan kviz u prostorijama Tehničke škole u Zaječaru. Kao pandan Pub Quizu, već nekoliko...

Program promocije preduzetništva i samozapošlјavanja u RPK Zaječar

U Regionalnoj privrednoj komori Zaječarskog i Borskog upravnog okruga biće održan "start up program" povodom podsticaja razvoja preduzetništva. Program ima za cilј da podstakne samozapošlјavanje...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: