Društvo

Otvorena 22. Međunarodna filozofska škola u Zaječaru

U zaječarskom pozorištu svečano je otvorena 22. Međunarodna filozofska škola “Felix Roimuliana”.

O značaju škole govorli su Vladimir Đuričić, direktor Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine–Centar za kulturu “Zoran Radmilovići prof dr Milenko Bodin, direktor škole. Kako je istaknuto, naredne godine se navršava 30 godina od osnivanja Filozofske škole u Zaječaru, 1993 godine. Podsetimo, škola nije radila u periodu od 1999. do 2006. godine, pa se stoga ove godine održava 22. filozofska škola. Istaknuto je da će naredne godine biti obogaćen sadržaj i proširen ovaj stručno-naučni skup.

Tema ovogodišnje filozofske škole je “Savremena filozofija društva i budućnost ljudske zajednice”. Okupila je tridesetak filozofa iz Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Bugarske i Rumunije.

Prvog dana rada predstavljen je Zbornik radova sa prošlogodišnje Filozofske škole. Uvodno izlaganje podneo je prof. dr Viorel Vizueranu, dekan Filozofskog fakulteta u Bukureštu (Rumunija).

Rad škole biće nastavljen sutra u velikoj sali gradske uprave tokom celog dana, kao i u nedelju 4. septembra, do 16 sati.

Organizatori filozofskog skupa su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović i Centar za primenjenu filozofiju i društvena istraživanja iz Beograda, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Dodaj komentar