Mesec dana nakon otvaranja u Donjem Milanovcu i  Kladovu, „Informacioni centar za mobilnost“ otvoren je i u Negotinu. On će raditi u sklopu Turističkog Info centra i pomoćiće turistima i meštanima Negotina i okoline  da se kreću onim vidovima transporta koji imaju minimalno negativan uticaj na životnu sredinu.

Informacioni centar za mobilnost će pružati turistima sve informacije vezane za održivi transport, uključujući: redove vožnje u javnom prevozu, informacije o prevoznicima, biciklizmu kao i sve druge relevantne informacije vezane za održivu mobilnosti.

Njegovo otvaranje zajednički su uspostavili Turistička organizacija opštine Negotin  i RARIS.

Informacioni centar za mobilnost je uspostavljen u okviru projekta Transdanube.Pearls (Biseri TransDunava) – Mreža za održivi transport duž Dunava, koji se realizuje u okviru Dunavskog Programa a finansira od strane Evropske Unije. Projekat vodi Austrijska agencija za zaštitu životne sredine a u njemu učestvuje 15 organizacija iz 9 zemalja.

Partneri u projektu iz Srbije su RARIS (Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije) i DCC (Dunavski centar za kompetenciju). Pridruženi Stratešku partneri iz Srbije na projektu su: Ministarstvo životne sredine, Razvojna Agencija Srbije i opština Kladovo.

Više o Transdanube.Pearls (Biserima TransDunava) možete saznati na: http://raris.org/index.php/transdanube-pearls

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here