fbpx
Hronika

OSUĐEN NA 20 GODINA ZATVORA, jer je prošle godine u selu Sumrakovac sekirom usmrtio babu i dedu!

sekira
foto: radiomagnum.rs

Alen Marković (27) iz Bora osuđen je na 20 godina robije jer je 14. marta prošle godine u porodičnoj kući u boljevačkom selu Sumrakovac sekirom ubio svoju babu Ljubicu Marković (85) i svog dedu Milana Markovića(88).

Presudu je ovih dana doneo Viši sud u Zaječaru, a potvrdio Apelacioni sud u Nišu.

Pre izvršenja zločina, Alen koji boluje od epilepsije, je sa svojim ocem Zoranom pio ispred lokalne prodavnice. Uveče je, pijan, došao u dom babe i dede, koji su primali poljoprivredne penzije od po 10.000 dinara, i tražio novac. Oni su odbili, pa je unuk Alen otišao u dvorište, uzeo sekiru, vratio se u kuću i krenuo da ih udara sečivom. Deka Milan je preminuo u bolnici u Boru, dok je baka Ljubica izgubila život na licu mesta.

” Oba ubistva su se dogodila skoro istovremeno, nakon 23 sata. Kada smo uhapsili Alena, on je bio toliko pijan da uopšte nije mogao da bude saslušan”, prenosi dnevni list “Alo” nezvanična saznanja iz policije.

Alen nije nigde radio, a meštani su kazali da je dobijao otkaze gde god bi uspeo da se zaposli i to zbog epilepsije. U selu je važio za mirnog mladića, kažu da je bio za primer, i sve je frapiralo ovo ubistvo.

Nevenčana Alenova supruga, Marijana Marković, s kojom on ima jednogodišnju ćerkicu, bila je u šoku kada je čula za zločin.

” Nisam mogla da verujem da se to dogodilo! Alen je uvek bio miran, povučen. Nikada ne bih očekivala da će izvršiti neki zločin. Brinuo je o sebi zbog epilepsije, jer se dešavalo da padne s bicikla”, rekla je Marijana neposredno nakon ubistva.

Alenovo zdravstveno stanje, kao i veliki uticaj alkohola u vreme izvršenja zločina uzeti su kao olakšavajuća okolnost prilikom presude.

izvor: alo.rs

Dodaj komentar