Politika

Oštra polemika oko odluke za otuđenje gradskog zemljišta! (VIDEO)

foto: ilustracija

Na današnjoj sednici Skupštine grada Zaječara, odbornici su usvojili odluku o otudjenju gradjevinskog zemljišta u Hajduk Veljkovoj ulici br. 134-136 u Zaječaru iz javne svojine grada Zaječara, javnim nadmetanjem, došlo je do žestoke polemike između odbornika vlasti i opozicije, kao i odbornika koji su do skora bili članovi vladajuće koalicije.

Ivan Joković – Labud izrazio je nezadovoljstvo zbog načina zakazivanja sednica po hitnom postupku.

Ivan Joković na današnjoj sednici

Ivan Joković na današnjoj sednici

„Ovo je 114 sednica, samo su tri ili četiri bile po redovnom postupku, a ostale su bile po hitnom“, započeo je Joković a zatim dodao „Poslovnik predviđa da se sednice po hitnom postupku zakazuju samo u izuzetnim slučajevima“.

Posle Ivana Jokovića, šefa odborničke grupe „Zajedno za Zaječar, za govornicom je izašao doskorašnji član vladajuće koalicije Saša Radulović koji je oštro kritikovao sada već bivše stranačke prijatelje.

Saša Radulović na današnoj sednici Skupštine grada Zaječara

Saša Radulović na današnoj sednici Skupštine grada Zaječara

„Zna se zbog čega se to prodaje, da bi se neko ugradio“ , započeo je Radulović i dodao „Čuli ste snimak, bio je na youtube, sačekao je da se to malo zataška, i krenulo se u ofanzivu“

Nakon Saše Radulovića, za reč se javio Dragoslav Đorđević koji je takođe kritikovao vlast  zbog načina kako su skupštinske službe dostavila materijal za današnju sednicu.Takođe je ukazao  na obimnost materijala i nemogućnost da se za kratak vremenski period odbornici upoznaju sa sadržajem.

Dragoslav Đorđević na današnjoj sednici

Dragoslav Đorđević na današnjoj sednici

„lako je vama, ja bih vas pitao predsedniče, kad vam je bio gotov materijal a kada ste ga podelili“, započeo je debatu Đorđević a zatim dodao „Zašto je čekano toliko dugo, da li zato što ste vi podeljeni u četiri grupe, pa dok se svi uskladite i dogovorite“

Nakon odbornika opozicije, za govornicom je izašao Stefan Zankov, predsednik Skupštine grada Zaječara koji je istakao da se u poslednjih 7-8 meseci donose odluke koje su u interesu grada Zaječara.

Stefan Zankov na sednici Skupštine grada Zaječara

Stefan Zankov na sednici Skupštine grada Zaječara

„Videli smo kako izgleda politički život ovde u Skupštini grada, nazad 7-8 meseci, i nekoliko stvari možemo da zaključimo. Gradska vlast usvaja odluke koje su dobre za grad, i ništa loše nisam čuo iz obraćanja predhodnik govornika, jednostavno nemaju šta da zamere“, istakao je Zankov.

Na predlog Komisije za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja, odbornici Skupštine grada Zaječara danas su odlučili da se Godišnja nagrada grada Zaječara za 2016. godinu dodeli Prim. dr sci med. Petru Paunoviću za postignute rezultate u oblasti zdravstvene zaštite i Savetu MZ Rgotina za postignute rezultate u rešavanju komunalnih i infrastrukturnih problema stanovnika Rgotine.

Prihvaćen je i predlog o dodeli Povelja Grada mladima za postignute rezultate u školi i sportu.

Odluka o dodeli godišnjih nagrada i povelja za 2016. godinu usvojena je jednoglasno. Nagrade će dobitnicima biti uručene na svečanosti 7. septembra.

Dr Dejan Krstić izabran je za vršioca dužnosti direktora zaječarskog muzeja, nakon što je dosadašanji direktor Bora Dimitrijević podneo ostavku zbog odlaska u penziju.

Odbornici su razrešili i imenovali nove članove Upravnog odbora Predškolske ustanove „Đulići“ i Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“.

Na kraju sednice razmatran je Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine, za koji je odbornik Ivan Joković rekao da pokazuje koliko je usvojeni budžet nerealan.

Dodaj komentar