fbpx

Osnovci pokazali kreativnost na konkursu „Budi kao Tesla“ -Jaka konkurencija u borbi za Samsungovu digitalnu učionicu

Preporuka:

Dnevni horoskop za SUBOTU – 7. decembar 2019. godine

I danas dobra energija koja je juče zavladala, Mesec u Ovnu i danas šalje dobre vibracije, te ne gubite...

Obeležavanje Međunarodnog dana planina u Zaječaru

Planine si oduvek imale veliku ulogu u životu čoveka ali i svih živih bića. Planine obezbeđuju čistu pijaću vodu,...

Dnevni horoskop za UTORAK – 10. decembar 2019. godine

Danas je pred nama jedan nadasve miran utorak, utisci od prethodnog dana još su tu, pa se budite s...
- Reklama -

Preko stotinu prijavljenih radova je pristiglo na konkurs „Budi kao Tesla“ koji kompanija Samsung u saradnji sa Muzejom Nikole Tesle i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja organizuje povodom 160 godina od rođenja najvećeg srpskog naučnika.

Osnovci iz 42 mesta širom Srbije, od velikih gradova sve do manjih varošica pokazali su kreativnost kroz inovativne i originalne radove, a žiri ima zadatak da izabere deset najboljih projekata koji će se boriti za kompletno opremljenu Samsung digitalnu učionicu. Kako bi učestvovali u ovom takmičenju, učenici su imali zadatak da osmisle kreativan rad inspirisan Teslinim inovacijama.

„Škole širom Srbije su izrazile veliko interesovanje za ovaj konkurs. Ono što je najbitnije, đaci su pokazali veliku kreativnost i posvećenost. Iako je forma prijave bila slobodna, najviše radova pristiglo je u video formi. Upravo ova činjenica nam potvrđuje da nove generacije učenika poseduju određeni stepen digitalnih znanja koje je neophodno nadograđivati i primeniti ih u procesu učenja“, rekao je Milan Vujović, direktor marketinga Samsunga za Adriatik regiju.

U periodu od 27. juna do 8. jula svaki posetilac zvaničnog sajta projekta www.budikaotesla.rs imaće priliku da glasa za jedan od 10 najboljih radova prema izboru stručnog žirija. Škola koja osvoji najveći broj glasova dobiće kompletno opremljenu Samsungovu digitalnu učionicu. Proglašenje pobednika održaće se 10. jula na dan rođenja Nikole Tesle u okviru velike izložbe na Kalemegdanu koja će trajati od 26. juna do 15 jula.

Iako je glavna ideja takmičenja bila da se motivišu mališani iz škola širom Srbije, na konkur su pristigli i radovi iz inostranstva. Učenici srpskog porekla iz Ciriha, rođeni i odrasli u inostranstvu, podjednako su se potrudili da pokažu da i daleko u tuđini čuvaju svoju istoriju. I pored toga što su srpski jezik učili samo na dopunskim nastavama, uspešno su u video formi prikazali Teslin život i stvaralaštvo.

Projekat „Budi kao Tesla“ pokrenut je sa idejom da mlade inspiriše životom i dostignućima Nikole Tesle i da ih motiviše da istražuju granice nauke i tehnologije. Ovo je samo jedan u nizu projekata koje je kompanija Samsung u saradnji sa Muzejom Nikole Tesle inicirala u okviru obeležavanja 160 godina od rođenja slavnog naučnika.

 

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Postignut dogovor Vlade i radnika Pošte

Obustava rada u Pošti Srbije biće prekinuta jer su predstavnici radnika, Pošte i Vlade Srbije postigli dogovor kasno sinoć. Kazne će biti povučene, niko...

Folklorna sekcija Društva Roma u nazivu dodala „Jovica Joca Mihailović“

Folklorna sekcija Društva Roma Zaječar na Upravnom i omladinskom odboru Udruženja, jednoglasno je promenila ime folklorne sekcije u Folklorna sekcija Društva Roma „Jovica Joca...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: