fbpx
Društvo

Osmi protest “1 od 5 miliona” u petak 8. marta u Zaječaru

Foto: Nenad Nedeljković

Osmi po redu građanski protest “1 od 5 miliona” biće održan u petak 8. marta, sa početkom od 18 sati, na Trgu Nikole Pašića u Zaječaru.

Građanima će se ovog petka obratiti Vladimir Dragović, penzioner iz Zaječara i gosti iz Beograda Zoran Ivošević, bivši sudija Vrhovnog suda i Čedomir Čupić, profesor Fakulteta političkih nauka.

Nakon obraćanja govornika krenuće se u protestnu šetnju užim centrom grada – ulicama: Nikole Pašića, Ljube Nešića, Božina Jovanovića, Generala Gambete do Trga Oslobođenja, ponovo ulicom Nikole Pašića do spomenika Nikoli Pašiću gde će osma šetnja biti završena.

U izjavi za Zaječar Online, profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Čedomir Čupić ističe da će na protestu u Zaječaru govoriti o trenutnom stanju u društvu, o tome kako je jedan čovek uzurpirao vlast u Srbiji, kao i o značaju žena u društvu.

“Vlast i demokratiju je uzurpirao jedan čovek i zato građani sa pravom izlaze na ulice, kako bi uspostavili vladavinu prava kao uslov demokratije koja više neće moći da bude uzurpirana.

Jedan čovek pokušava da bude i predsednik države, vlade i skupštine. Svi ostali su samo poslušnici koji ga prate”, poručio je Čupić.

Profesor Čedomir Čupić, do sada je govorio u Beogradu, Užicu, Novom Sadu, Nišu i Prokuplju, a ove nedelje govoriće na protestima u Zaječaru i Negotinu.

Dodaj komentar