fbpx
Društvo

OPASNOST U CENTRU ZAJEČARA! Raspada se zgrada, otpadaju fasadne ploče! (VIDEO)

Paradoks ili ne, sa zgrade tik iznad lepo dizajniranog lokala u ulici Nikole Pašića u samom centru Zaječaru, počele su da otpadaju mermerne ploče, ugrožavajući tako bezbednost na hiljade građana koji tuda slučajno prolaze.

trake-1

I pored postavljene sigurnosne trake, Zaječarci su i dalje svesni opasnosti koja ih vreba.

zgrada-fasada

Sa ovim slučajem upoznati su i čelnici gradske Građevinske inspekcije, koji su do pronalaska rešenja, prostor obeležili sigurnosnom trakom i naložili predsednicima stanara oštećenih zgrada da problem u što kraćem roku prijave Javno komunalnom stambenom preduzeću.

trake-centar

Prema našim saznanjima prijava je stigla do nadležnih iz stambenog preduzeća, ali je problem nastao zbog nemogućnosti da pronađu vozilo sa korpom uz pomoć kojeg bi došli do kritičnih mesta na zgradi sa kojih otpadaju mermerne ploče.

Naime, vozilo koje je nekada imala Direkcija za izgradnju grada, sada nije u funkciji, a kako stambenom preduzeću takvo vozilo ni zaječarska Elektrodistribucija nije mogla pozajmiti, bili su prinuđeni da sačekaju da im vozilo pozajmi jedna firma iz Bora.

U telefonskom razgovoru nam je iz gradske Komunalne inspekcije potvrđeno da će problem biti rešen sutra.

Pogledajte prilog „Online televizije“:

2 komentara

  • A zasto bi uopste javno stambeno komunalno preduzece bilo u ma kakvoj obavezi da sanira ostecenja na zgradi koja je u vlasnistvu stanara te zgrade ??? Ako su umeli predmetne stanove da „otkupe“ za par desetina maraka onda imaju i obavezu da odrzavaju zgradu kako iznutra tako i spolja !!! Problem je potrebno resiti HITNO sa naznakom ODMAH !!!, o trosku vlasnika.

  • A sta zamisljate? Da se mi veremo po terasama i popravljamo kako (ne)umemo? Kao neko ko zivi u tim zgradama, nemam nista protiv da platim da to neko sredi.

Dodaj komentar