Društvo

Okružni štab za vanredne situacije ispunio očekivanja u 2016. godini (VIDEO)

U Zaječarskom upravnom okrugu danas je održana sednica Okružnog štaba za vanredne situacije.

Na sednici govorilo se o Izveštaju rada Okružnog štaba za 2016. godinu, kao i o Planu rada za 2017. godinu.

Prema rečima komandanta Okružnog štaba za vanredne situacije, Vladana Paunovića, Okružni štab ispunio je očekivanja koja su od njega i zahtevana.

„Ako izuzmemo nodularni dermatitis, odnosno bolest krava koja se u Zaječarskom okrugu i istočnoj Srbiji pojavila negde krajem juna i početkom jula meseca, mogu slobodno reći je ova godina bila relativno mirna kada su u pitanju aktivnosti Okružnog štaba za vanredne situacije. Napomenuo bih i pohvalio koordiniran rad štaba sa lokalnim samoupravama, ali i veterinarske službe, policiju i ostale službe, koje su kvalitetno odradile posao na saniranju i sprečavanju daljeg šitrenja ove bolesti. Istakao bih i izuzetnu koordinaciju i saradnju Saveta Zaječarskog upravnog okruga i Okružnog štaba za vanredne situacije“, kaže Paunović i dodaje:

„Jedinice tri voda za zaštitu i spasavanje ljudi i materijalnih dobara u nepredviđenim situacijama, ove godine dobila su nove uniforme. Pomenuo bih i to da će se tokom 2017. godine posvetiti maksimalna pažnja njihovom daljem organizovanju i osposobljavanju, ali i opremanju savremenom opremom“.

Dodaj komentar