Kultura

Održana tribina “ Rokenrol i strip kultura “ u Domu omladine

foto: gitarijada.org/ Milena Ilic

На промоцији 49. Гитаријаде у Дому омладине Београда, у организацији Установе Гитаријада, одржана је трибина “РОКЕНРОЛ И СТРИП КУЛТУРА“ и приређена је изложба изабраних радова Међународног салона рок фотографије.

Пред великим бројем љубитеља стрипа и рокенрола, који су се окупили на музичкој и стрип берзи, које је у Дому омладине Београда организовала Установа Гитаријада Зајечар, у оквиру целодневне промоције 49. Гитаријаде, одржана је и трибина “РОКЕНРОЛ И СТРИП КУЛТУРА“.

Бранимир Локнер (рок критичар и познавалац стрип културе), Давид Вартабедијан (аутор књиге, ИЛУСТРОВАНИ РОКЕНРОЛ ВОДИЧ), Душан Младеновић (Весели четвртак) и Милан Јовановић (Darkwood), говорили су о повезаности стрипа и рокенрола.

На Промоциј 49. Гитаријаде у Дому омладине Београда, приказана је и изложба изабраних радова Међународног салона рок фотографије. Директор Установе Гитаријада, Перислав Дуцић и Анамарија Вартабедијан, отворили су изложбу рок фотографија, које су биле изложене у сали „Американа“.

Део изложбе, биле су и најбоље фотографије Раше и Милоша Милојевића, које су делом излагане и на изложби „Рок моменти“ , која је приказивана током 2014. године широм Србије.

Izvor: zajecar.info

Dodaj komentar