Društvo Izdvajamo

Održana 142.sednica Gradskog veća grada Zaječara, ussvojen Nacrt odluke o postavljanju spomenika Generalu Gambeti i Generalu Coloviću

FOTO: zajecaronline.com

Danas je u velikoj sali Skupštine grada održana 142. sednica Gradskog veća grada Zaječara.

Većnici su dali saglasnost na Nacrt Odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Grada Zaječara, neposrednom pogodbom, uz naknadu, radi izgradnje ulice Nemanjine u Zaječaru.

Usvojen je i Nacrt Odluke o postavljanju spomenika Generalu Gambeti i Generalu Coloviću.

Dato je zeleno svetlo na Nacrt Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu za 2019. godinu Ustanove Narodno Pozorište Timočke Krajine -Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, na Rešenje o usvajanju Finansijskog izveštaja za 2019. godinu Ustanove Narodno Pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, na Rešenje o usvajanju Izveštaja o realizaciji Godišnjeg plana rada Predškolske ustanove „Đulići“ Zaječar za septembar 2019.- avgust 2020. godine, kao i na Rešenje o davanju saglasnosti na Godišnji Plan rada Predškolske ustanove „Đulići“ Zaječar za radnu 2020/2021. godinu.

Većnici su dali saglasnost i na Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Gimnazije u Zaječaru i na Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Ekonomsko -trgovinske škole u Zaječaru.

Gradski većnici su usvojili Nacrt Rešenja o obrazovanju Saveta za bezbednost grada Zaječara, kao i Predlog Pravilnika o uslovima za pribavljanje i dodelu kuća na selu mladim bračnim parovima, odnosno, vanbračnim partnerima na teritoriji grada Zaječara i nabavku građevinskog materijala za adaptaciju kuća na selu mladim bračnim parovima, odnosno vanbračnim partnerima.

Na sednici veća je usvojen i Predlog Zaključka o davanju u zakup drvenih kućica za robnu pijacu na platou javne garaže u Zaječaru, u ul. Bulevar Dr.Zorana Đinđića, kao i Rešenje o utvrđivanju početne cene za određivanje visine mesečne zakupnine drvenih kućica za robnu pijacu na platou javne garaže u Zaječaru.

Većnici su dali zeleno svetlo na Predlog Rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju i imenovanju Komisije za podsticanje rađanja dece na teritoriji grada Zaječara, na Predlog Rešenja o upotrebi sredstava stalne budžetske rezerve kao i na Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na raskopavanje javne površine.

4 komentara

  • Ovo je ” Veće bruke i sramote “. Što ne napravite jednu grupnu fotografiju da vidimo koji ste ? .Da niste i vi polu- tajna organozacija kao Krizni štab za pandemiju.
    Samo nam spomenici fale. Zaposlite neko ” nestranačko ” dete. Od ovog naroda što otišo u Novi Sad na obuku, niko neće da se vrati, bar dok vi ne odete.
    Pitam se , pitam, kolko će se ugradite u spomenici ?

  • nije lose da podignes i SEBI ZA ŽIVOTA spomenik komandante…djubre jedno neopevano..zakopao si grad…

  • leleeee kad izvrsimo popis vas “najpametnijih” !!!!!!bice veselo…samo ovaj ciganin da nestane..

Dodaj komentar