fbpx
Društvo Izdvajamo

Održan seminar „Sreću ne možeš da kupiš, sreću moraš da rodiš“ u Zaječaru

FOTO: zajecaronline.com

Seminar pod nazivom „Sreću ne možeš da kupiš, sreću moraš da rodiš“ namenjen budućim majkama održan je u Zaječaru. Na seminaru je bilo reči o pripremi za porođaj, kontrakcijama, epiduralnoj ansesteziji i epiziotomiji. Trudnice i mame mogle su da saznaju nešto više o dojenju i uvođenju namirnica kod beba.

FOTO: zajecaronline.com

Proteklog vikenda, u Prostoru za Pomak u Zaječaru, održan je seminar za sve buduće i sadašnje mame. O mnogim temama koje se tiču majčinstva, govorili su specijalista ginekologije i akušerstva dr Mirko Trailović i pedijatar dr Brankica Vasić.

Spec. ginekologije i akušerstva dr Mirko Trailović i pedijatar dr Brankica Vasić; FOTO: zajecaronline.com

Koliko su ovakvi seminari bitni naročito za buduće mame, istakla je Melisa Osmanović, predsednica Kluba beba, trudnica i mama.

Osmanović je rekla da je ovo drugi seminar i da se od septembra planira otvaranje Školice roditeljstva u Zaječaru, najpre za trudnice. Kasnije kada se taj ciklus zatvori, onda će se raditi i Škola roditeljstva za bebe.

“Veliki broj prodilja je u strahu, naročito kada se rodi prvo dete. Mnoge porodilje se uplaše i gotovo da ne umeju da se porode. Zbog toga postoje ovi seminari i Školice roditeljstva koje tome daju veliki značaj.

Kroz Školicu roditeljstva, buduće majke prvo nauče da se porode, a kroz Školicu za bebe nauče kako da se ponašaju sa bebom nakon porođaja”, rekla je Osmanović.

Melisa Osmanović, predsednica Kluba beba, trudnica i mama; FOTO: zajecaronline.com

Na ovom seminaru, trudnice su mogle da čuju nešto više o epiduralnoj anesteziji, o previjanju, obradi pupka, prvom kupanju bebe.

Inicijator ovog seminara je Klub beba, trudnica i mama, koji u Zaječaru postoji od 27. februara ove godine. Inače, Klub beba, trudnica i mama postoji još i u Nišu, Beogradu, Novom Sadu, Boru, Kragujevcu, Pančevu… Ukupno u 24 gradova u Srbiji.

Više informacija mogu se pronaći na sajtu mojklub.net i na fejsbuk stranici Klub Beba Trudnica I Mama.

FOTO: zajecaronline.com

K.M.

Dodaj komentar