Društvo

Održan sastanak Arno Gujona i direktora RARIS-a Vladana Jeremića

FOTO: raris.org
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U Beogradu je održan sastanak direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu gospodina Arno Gujona i direktora RARIS-a Vladana Jeremića. Na sastanku su predstavljena dosadašnja iskustva i rezultati RARIS-a u saradnji sa dijasporom.

Rezultati RARIS-a na ovom polju su inače navedeni kao primer dobre prakse i u Strategiji o ekonomskim migracijama Republike Srbije za period 2021-2027. godine.

Dogovorena je poseta gospodina Gujiona istočnoj Srbiji početkom naredne godine i održavanje sastanaka sa investitorima iz dijaspore i lokalnim samoupravama, pre svega u cilju jačanja ekonomske saradnje sa dijasporom.

Gospodinu Gujionu je predstavljena RARIS-ova nova digitalna Platforma Dijaspora Biznis Info. Ova Platforma je namenjena dijaspori koja želi da počne poslovanje u istočnoj Srbiji ili posluje sa istočnom Srbijom, odnosno Srbijom. RARIS će dijasporu potpuno besplatno informisati o uslovima, mogućnostima i prednostima za osnivanje i vođenja biznisa u istočnoj Srbiji kao i Srbiji.

Platforma je dostupna na http://dijsporabiznisinfo.raris.org/ i ovde se može naći puno konkretnih i praktičnih tema vezanih za poslovnu saradnju sa dijasporom.

Sastavni deo Platforme biće i istoimena Facebook stranica Platforme, a u direktnoj saradnji sa Rakuten Viber-om se radi na uspostavljanju Viber zajednice.

Dodaj komentar