Društvo

ODBORNICI ODLUČILI : Vesna Bujić više nije GRADSKI PRAVOBRANILAC

gradska uprava

Pred skupštinskim odbornicima na poslednjem zasedanju našao se i pretres Predloga Odluke o Pravobranilaštvu grada Zaječara, a usvojen je i Nacrt rešenja o razrešenju javnog pravobranioca.

 

Novom odlukom predviđeno je da pravobranilac ima pet godina radnog iskustva u pravnoj struci, a zamenik pravobranioca tri godine, umesto 10 godina za pravobranioca i 8 za njegovog zamenika, kako je između ostaloog stajalo u prethodnoj odluci.

U obrazloženju se između ostalog navodi  da su uslovi za pravobranioca lokalne samouprave, tj. grada Zaječara prestrogo postavljeni, imajući u vidu da su navedeni uslovi propisani za postavljenje državnog pravobranioca i zamenika državnog pravobranioca, dakle za organ koji zastupa i štiti interese Republike Srbije, a obzirom na neproporcionalnost između broja stanovnika, teritorije i vrednosti imovine Republike Srbije sa jedne strane i grada Zaječara sa druge strane.

Na skupštinskom zasedanju u subotu, 16. decembra većinom glasova odbornika usvojen je i Nacrt rešenja o razrešenju javnog pravobranioca, kojim se Vesna Bujić iz Zaječara razrešava sa funkcije Pravobranioca grada Zaječara.

1 komentar

  • pa lepo..a ko sada? zoran markovic?momak na milićku?pa on joj je sve zavrsio ..i diplomu ma sve..red je da se malo vrati.mada mu je ona dala vec..a sto da ne kad ima..

Dodaj komentar